Naslovna VESTI SRCEPARAJUĆA PRIČA: Bujica potopila 17 konja porodice Milosavljević! (FOTO)

SRCEPARAJUĆA PRIČA: Bujica potopila 17 konja porodice Milosavljević! (FOTO)

0

Pre desetak dana Srbiju je obišla vest o gizdavim konjima koji slobodno galopiraju na obalama Zapadne Morave u selu Tučkovo kod Lučana.

Porodica Milosavljević već godinama uzgaja krdo od 25 konja i na njih su pazili kao na članove porodice. Međutim, poplave koje su zadesile Dragačevo ostavile su ovu porodicu bez voljenih životinja.

DIRLJIVO: Pogledajte kako reaguje paralizovana mačka kada OSETI da dolazi vlasnik! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

MRAČNA RERNA SE POKAZALA KAO SVETLO SPASA! Pas je bio ZAROBLJEN dok je vatra “GUTALA” sve ispred sebe!

– Voda je počela da nadolazi iako su nam rekli da su postavljene brane koje će sprečiti izlivanje na ostrvo. Videli smo da će sve da poplavi. Našim drvenim čamcem pokušali smo da pređemo Moravu i stignemo do ostrava, ali je bujica nosila sve pred sobom. Na naše oči konji su se davili, to je bio najstrašniji prizor u mom životu – rekao je Veljko Milosvaljević koji je odrastao sa ovim konjima.

U vodenoj stihiji udavilo se 17 konja, a braća Veljko, Velimir i Vladimr uspeli su da spasu samo dva, koja su sada smeštena u štali u dvorištu njihove porodične kuće.

SRCEPARAJUĆA PRIČA: Bujica potopila 17 konja porodice Milosavljević! (FOTO)

– Bilo je preko tri metra vodekad smo krenuli us spašavanje. Prvog konja smo našli kod jednog drveta, stavili smo mu uzde i on je plivao uz čamac sve dok nije bio na sigurnom. Kasnije smo krenuli u potragu za ostalima. Drugi konj je bio dva kilometra niže, nosio je drvo na leđima. Ja sam skočio u vodu i sa njim doplivao do čamca – priča Veljko i dodaje da je ovo veliki gubitak za njegovu porodicu.

– Svaki konj kog smo kupili koštao je preko hiljadu evra, neki skoro i dve. Nikad nam nije bilo žao da platimo dobrog konja, jer volimo te životinje, a sada nam je voda za samo nekoliko sati odnela sve to. Obratili smo se opštini za pomoć, ali tamo smo dobili informaciju da se šteta nadoknađuje samo za stambene objekte, ne i za životinje – priča ovaj mladić iz Tučkova.

Vodena stihija opustošila je i lokalni makadamski put koji vodi do kuće ove dvanaestočlane porodice.

– Svuda je potop, do kuće možemo da prođemo samo kamionom i to kroz šumu – kaže Veljko.

Izvor: Rina Foto: Rina

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.