Naslovna VESTI PSI Čaj od kamilice smiruje stomak i iritaciju na koži naših ljubimaca

Čaj od kamilice smiruje stomak i iritaciju na koži naših ljubimaca

0
caj od kamilice petface

Kamilica je poznata od davnina po svom umirujućem i blagotvornom dejstvu na organizam. Čaj od kamilice veoma je korisno sredstvo za uklanjanje različitih tegoba. Kako pomaže ljudima, kamilica je dobra i psima i mačkama. Koristi se da bi ublažila stomačne probleme, za ispiranje očiju, dobra je za iritacije na koži.

ISTINA JE: I psi se mogu prehladiti!

Pokušajte vašem psu da skuvate čaj od kamilice ako povraća, on može dosta da mu pomogne oko uznemirenih creva. Pre davanja čaja ljubimcu treba da budete sigurni da se čaj ohladio.

caj od kamilice petface

 

Kada vaš pas ima probleme sa iritacijom kože, pripremite čaj od kamilice. Dobro ga ohladite, ako je toplo vreme vašem ljubimcu će prijati da čaj držite u frižideru. Namažite ili poprskajte mesto iritacije koje ste prethodno očistili i pustite da čaj od kamilice odradi svoj posao. Hladan čaj će ukloniti uzročnike iritacije i ublažiće neprijatnost.

PROČITAJTE VIŠE: Upala pluća kod pasa

Takođe, kapi za oči od kamilicinog čaja mogu pomoći ljubimcima ako imaju konjuktivitis ili crvenilo usled alergije. Koristite mlake kesice čaja kao obloge na očima.

caj od kamilice petface

Svakako treba napomenuti da se kamilica koristi kao prva pomoć i nikako ne biste smeli misliti da time otklanjate sve probleme ljubimcu. Odvedite ga kod veterinara kako bi on utvrdio jasnu dijagnozu i pouzdanu terapiju.

Ovakva terapija neće mnogo da vas košta, a pomaže.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.