Naslovna VESTI PSI PRIČA KOJA SLAMA SRCE: Čika Mirko je živeo SAM sa 5 pasa...

PRIČA KOJA SLAMA SRCE: Čika Mirko je živeo SAM sa 5 pasa i 2 mace i danas je PREMINUO!

1
Čika Mirko petface

Iza nas je više od 5 godina rada, pisanja, divnih priča, tužnih, mnogo udomljavanja, pronađenih pasa,.. Mnoge priče nas rasplaču i nekih najdirljivijih susreta i momenata se sećamo još sa početka. Jedna od priča koja će nam odzvanjati u ušima sledeći niz godina je OVA – priča o čika Mirku, čoveku velikog, ogromnog srca, koji na svetu nije imao nikog, osim svojih pratilaca – 5 pasa i 2 mace.

Imao je čika Mirko i ženu heroja – Jelenu – koja je pomagala od prvog dana kada je saznala za tužnu sudbinu ovog čoveka! Ista ta herojina je na svom Facebook-u objavila priču koja nas je doslovno rasplakala!

Čika Mirko petface

– Verovatno se dosta vas seća ovog jadnog čoveka i njegovih pasa koji su ga verno pratili. Nosila sam hranu za njega, pse i mace kad god sam mogla, sve do pre tri dana kada su mi javili da je umro. Ništa iza njega nije ostalo, sem pet tužnih pasa i dve mačke. Ostali su sami, gladni i žedni, počela je Jelena.

NAJEMOTIVNIJA PRIČA MESECA: Slon Tara u surli donela uginulu prijateljicu Belu!

U nastavku njene priče saznajemo da čika Mirko na ovom svetu nije imao nikog osim njih – pasa i mačaka.

Čika Mirko petface

– Bila sam pre dva dana u tom romskom naselju i molila Boga da propadnem u zemlju, jer nemam više snage da gledam ovu nesreću i ovu državu gde okreću glave od ljudi na ulici, kada treba da pomognu, a kamoli da pomognu jadnim životinjama! Čim sam stigla, došle su komšije Romi koji su mi rekli da ih što pre sklonim, jer se neće dobro završiti. Posebno jedna crna ženka koja je htela, kako oni kažu da ujede komšinicu, navodno je agresivna, objasnila je ova divna devojka.

NAJEMOTIVNIJI VIDEO GODINE: Oni su ostavljeni na ulicama Srbije, a njihovi vlasnici koriste ove izgovore!

Iako je Jelena pokušala da objasni da su životinje živa bića, koja u ovom trenutku zasigurno osećaju strah i šok što njihovog čika Mirka nema, nije vredelo.

Čika Mirko petface

– Znam te pse, mnogo puta sam im nosila hranu i znam da su svaki put trčali i lajali kada sam dolazila, sve do pre dva dana kada je samo jedan od njih izašao da proviri da li to dolazi Mirko i uplašeno se vratio ispod kreveta, gde su se svi sakrili. Oči sam videla samo jednom od pasa, bile su pune straha i tuge, ostali su se sakrili ispod kreveta, nagurali se koliko su mogli samo da ih ljudska ruka ne pipne. Nisu se ni čuli, ni pomerili, bojim se da i oni lagano umiru za njim.. Kad sam došla nisu imali ni hrane ni vode na +40℃! Niko ne želi da im pomogne, svi oni su sirotinje i jedva preživljavaju. Oni tamo neće opstati, više od pet puta mi je jedan od komšija rekao „Vodi ih što pre, ubiće ih ovi iz naselja“. Gde da ih vodim?! Ko ce da placa pansione za četiri psa i dve mačke?!, tužna je Jelena.

I zato moli sve ljude u našoj državi, ma u kom gradu živeli da uzmu bar jednog od njh!

– Molim vas, da li neko može da pomogne? Ovo je jako tužna situacija i nemamo mnogo vremena! MOLIM VAS, DELITE, dodala je Jelena na kraju!

Ne znamo šta da napišemo, a da ne bude suvišno nakon ovakve priče. Na nama je da vas zamolimo da SVAKO PODELI ovu priču, jer to svako može. Možda baš vaš #SHARE bude spasonosan za život jednog od njih!

Za sve infromacije kontaktirajte Jelenu na NJENOM FACEBOOK PROFILU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI BEOGRAD: Luki je nestao pas pre nekoliko sati i moli za pomoć!
Sledeći tekstSpaseno štene Kajlo voli da sedi kod mame u krilu iz najslađeg razloga

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime