Naslovna VESTI SJAJNO: Beograd dobija prve čistače psećeg izmeta!

SJAJNO: Beograd dobija prve čistače psećeg izmeta!

1
čistače psećeg izmeta petface

čistače psećeg izmeta: Stari grad je beogradska opština koja se u poslednje vreme često spominje u medijima kao opština koja treba da služi za uzor! Nakon prvog parkinga za pse, o kome smo vam pisali u tekstu:

BEOGRAD: Opština Stari grad PRVA postavila parking za pse!

opština Stari grad predstaviće i revolucinarne čistače psećeg izmeta!

čistače psećeg izmeta petface

Pozivamo sve da u subotu 5. decembra u 11h prisustvuju promociji čistača, čija je osnovna funkcija otklanjanje psećeg izmeta sa trotoara. Revolucionarne čistače psećeg izmeta, pod nazovom “GOBUSTERS”, predstaviće član Veća Gradske opštine Stari grad Marko Bastać, na platou na uglu Jovanove i Ulice kralja Petra, rekla nam je Nevenka Grozdanović.

Pročitajte još:
Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći – I KAZNITI!

Kako ističu iz ove beogradske opštine, problem neskupljanja psećeg izmeta je jedan od većih komunalnih problema na teritoriji centralne gradske opštine. Zahvaljujući novim čistačima, ulice Starog grada će biit mnogo čistije.

Opština Stari grad već nekoliko godina sprovodi akciju „I kesu u šetnju“. Reč je o besplatnim, biorazgradivim, higijenskim kesama za kućne ljubimce koje se koriste isključivo za sanitarno-higijenski otpad kućnih ljubimaca, a nakon upotrebe odlažu se u kontejnere za smeće ili „dogi pot” kante.

čistače psećeg izmeta petface

Podsećamo. Ukoliko vlasnik ne pokupi izmet za svojim ljubimcem, predviđena je novčana kazna od 2.500 dinara. Međutim, kako kažu u Komunalnoj policiji problem je jer vlasnika moraju da “uhvate na delu”, a Beograđani su perfidni, pa kada vide policajca u uniformi – sagnu se. Prema podacima iz 2012. godine čak 100.000 vlasničkih pasa vršilo je nuždu tokom snežnih dana, a njihovi vlasnici su mislili da će moći da “sakriju” trag, pa ostatke nisu uklanjali.

Dakle, osim “GOBUSTERS”-a, potrebna je veća svest kod vlasnika pasa koji će u rubriku ODGOVORNIH biti upisani isključivo ako svaki put počiste za svojim ljubimce!

Da li vi spadate u grupu onih koji čiste ili ne?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRUŠEVAC: Staša napravila i postavila kućicu za napuštene – SVAKO MOŽE!
Sledeći tekstOMILJENI VOZAČ GSP-a: Uneo štene sa ulice u autobus i spasio mu život!

1 KOMENTAR

  1. Zivim na Dunavskom keju (Stari grad) gde je ovaj problem vrlo veliki jer i ljudi iz drugih delova grada dovode svoje pse u setnju. Pre vise godina bile su postavljene kante sa kesama, ali su vrlo brzo sve unistene i sada nema nista. Ne znam da li moze izmet da se stavi u obicnu kesu i baci u kontejner? Moja sestra ima kucnu macu i ona vrsi nuzdu u pesak ali isto ne zna gde to posle da baci jer ne moze u WC zbog peska. Ima li neko odgovor na ovo, bila bih zahvalna

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime