Naslovna VESTI PSI NEVEROVATNA VEZA: Autistični dečak (6) čita psima iz prihvatilišta!

NEVEROVATNA VEZA: Autistični dečak (6) čita psima iz prihvatilišta!

0
čita psima petface

čita psima: Često nailazimo na primere u kojima se između dece i pasa razvija toliko duboka i iskrena emocija koja retko koga može ostaviti ravnodušnim. Još posebniji odnos uspostavlja se između dece sa autizmom i pasa. Naša naredna priča govori o jednom specijalnom odnosu koji je šestogodišnji autistični dečak uspostavio sa psima iz jednog prihvatilišta.

Pročitajte još: DIVNA IDEJA: Deca čitaju psima koji su stidljivi i uplašeni!

Prema rečima mališanove mame Kejtlin Tumalan, njen muž i ona su se zabrinuli kada su primetili da njihov dvogodišnjak ne napreduje. Pored toga, shvatili su da on gubi verbalne i socijalne veštine. Oni su tada ustanovili da Džejkob ima autizam.

čita psima petfaceNedugo potom, dečakova tetka Lisa Feranti je počela da ga vodi u jedno prihvatilište i tada je sve počelo. Ona kaže da je odmah primetila da postoji neka posebna veza između dečaka i životinja iz prihvatilišta.

Ova priča koja nikoga nije ostavila ravnodušnim dešava se u Los Anđeles Kauntiju. Autistični dečak po imenu Džejkob svakog utorka putuje do La Habre u Kaliforiniji gde se nalazi Carson Animal Shelter. Kako prenose tamošnji mediji, kada mališan stigne u prihvatilište dešava se nešto neverovatno. Naime, Džejkob seda na prostirku ispred kaveza i počinje da čita psima koji se tamo nalaze.

Pročitajte još: Iskreno prijateljstvo: Autistični dečak i napušten pas NAJBOLJI PRIJATELJI!

Džejkob na njih smirujuće deluje. Kada dođe, on je neprimetan. Onda sedne na prostirku i krene sa čitanjem, rekla je njegova tetka Lisa.

čita psima petface

Specijalnu vezu dečak je razvio sa pit bulom po imenu Pirat. Džejkob smatra da se psu veoma dopada to što mu on čita i da doprinosi da se pas ponaša prijateljski. Džejkob još smatra da je psima kao što je Pirat potrebno malo više ljubavi u odnosu na druge pse. Dodao je da ovo pričanje priča pomaže pit bulu da da se otvori i da veruje ljudima:

Ako ja čitam ovim psima, mislim da će ih to opustiti i oterati njihove strahove. Na taj način će lakše dom, Džejkobov je opšti utisak.

Pročitajte još: SJAJNO: Žena čita starim psima u azilu kako bi se osećali manje usamljeni!

Na kraju je dodao:

Oni moraju da nađu nove domove, zato što su veoma usamljeni.

Kakvo srce ima ovaj dečak. Kakva priča. Dirnuti smo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJBOLJI DRUGARI: Pas i kornjača se ne odvajaju nijednog trenutka!
Sledeći tekstOvaj neuhranjeni pas je imao zloćudne tumore po celom telu, a danas on izgleda neprepoznatljivo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime