Naslovna VESTI PSI KAKAV POMAGAČ! Čivava teši zubarske pacijente.

KAKAV POMAGAČ! Čivava teši zubarske pacijente.

0

Kismet, trinaestogodišnja čivava teši sve pacijente u jednoj stomatološkoj ordinaciji. Ukoliko se plašite odlaska kod zubara, verujemo da bi vam bilo lakše kada bi on imao ovakvog pomagača.

Kismet tokom intervencija leži na pacijentima i dozvoljava ima da ga tapšu po glavici ili češkaju među ušima. Ovo je sigurno veliko olakšanje svima kojima pomisao na bušenje, struganje i sve ostale intervencije zubara dižu kosu na glavi.

Vrhunac priče je da Kismet nema ni jedan zub. Vlasnik ne objašnjava razloge gubitka zubića ali kaže: „Kada pacijenti dođu, ja im predstavim Kismet i kažem im da će tako proći ako redovno ne čiste i neguju svoje zube.“

HRABRI HASKI SPASAO 7 MAČIĆA! Brine se o njima kao najbolja majka.

Ova čivava je usvojena iz jednog prihvatilišta za stare pse. Tokom intervencija, leći u krilu pacijentima pružajući im dodatnu utehu i smirenje. Između pacijenata, drema uživajući u staračkim danima.

Ona je nasledila posao prethodnog psa koji je sasvim slučajno postao pas – tešitelj zubarskih pacijenata. Kameron Garet kaže kako je tokom godina uspeo da mnoge pacijente koji su imali fobiju od stomatologa dovede u stanje da redovno i sa mnogo manje straha dolaze na preglede i intervencije.

Kada je Karma uginula prošle godine, Garetovi su udomili Kismet koja je odmah preuzela mesto pomoćnika. Oni smatraju da je bolje uzeti starijeg psa za ljubimca jer već ima formiranu ličnost i jasno vam je šta ste dobili. Ovi psi se takođe i lakše privikavaju na nove uslove, a uče nove veštine isto kao i mladi psi.

PRETUŽNA PRIČA CRNOG PSA – Pronađen pa opet ostavljen!

Pa sad recite: ko se ne bi osećao bolje kod zubara kada bi znao da će dobiti ovakvu slatku pomoć i podršku?

Izvor: Daily Paws / Foto: Debra Garrett

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZDUŠNO! Priča o nama – BAČENOM ŠTENETU NIKO NIJE POMOGAO!
Sledeći tekstOPSEDNUT CRTAĆEM: Ovaj buldog obožava Kralja lavova (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime