Naslovna VESTI Preko 3.000 potpisa za 1 dan: PETICIJA da se vučica Coka vrati...

Preko 3.000 potpisa za 1 dan: PETICIJA da se vučica Coka vrati njenim vlasnicima!

6
Coka petface

Evropska siva vučica, Coka, uhvaćena je juče u Mirijevu, nakon što je skoro 24 sata lutala ovim i okolnim naseljima. U pitanju je životinja koja je odrasla sa porodicom, u kućnim uslovima! Vučica nije pokazivala agresivnost, a u odličnom je stanju i kondiciji, i deluje da je skotna.

Da li je to zaista tako utvrdiće u Zoološkom vrtu u Beogradu, jer je vučica upravo tu pronašla novi dom. Ona je tu dobila i poseban kavez,  a veterinar Jožef Ezveđ rekao je za RTS da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju. U planu je da se urade kliničke pretrage i da se vakciniše protiv besnila.

ZBOGOM INUKA: Još jedna životinjska vrsta NESTALA – uginuo jedini tropski polarni medved!

– Ako još nije i trajno obeležena, dobiće čip i uradićemo hematološke analize, kako bismo utvrdili njeno opšte stanje i da li treba da se leči, rekao je Ezveđ.

Coka petface

Vučica je bila mirna prilikom hvatanja što može da ukazuje da je bila nečiji kućni ljubimac. Ovo je potvrdio i sam veterinar, jer kako kaže „divlji vuk se ne bi ovako ponašao, pobegao bi“.

U zoo-vrtu je hrane kvalitetnim mesom i ona pokazuje dobar apetit.

ŽRTVA LJUDSKOG FAKTORA: Mislili su da je vanzemaljsko biće, a to je bolesna životinja! (VIDEO)

Istovremeno, na Internetu je pokrneuta PETICIJA da se vučica Coka VRATI SVOJIM VLASNICIMA, jer kako se navodi „ona je tuđom greškom izašla iz dvorišta kuće, u kojoj je odrasla pored svojih vlasnika, i izgubila se“.

– Umesto da se vrati svojoj kući i svojim vlasnicima, nadležni su je potpuno bespravno dodelili zoološkom vrtu u Beogradu, gde je smeštena u uslove na koje nije navikla. Ona pati za svojim domom i pati za ljudima koji su je sa samo dve nedelje spasili sigurne smrti i pomogli joj da odraste u jednu negovanu,voljenu i srećnu vučicu. Molim sve ljude dobrog srca da potpišu ovu peticiju i time pomognemo Coki da se vrati svojoj kući, dvorištu i vlasnicima koji za njom tuguju, stoji u PETICIJI koju potpisuju „zahvalni građani Srbije“!

Naš Zakon, kada je reč o čuvanju ovavkih životinja u kućnim uslovima, strikno kaže – vuk se NE MOŽE čuvati kao običan ljubimac. U kinološkim krugovima postoje govorkanja o tome da samo u Beogradu postoji dvadesetak vukova, koje ljudi drže u kućnim uslovima i tretiraju upravo kao ljubimce, pa čak i da imaju po nekoliko jedinki.

Ako želite da potpišete peticiju, to možete učiniti na OVOM LINKU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJAVNOST BESNA: Vlasnici pitbula, starom 9 nedelja, zabranili da uđe na zabavu, jer je „pas opasan“!
Sledeći tekstPAS U KOG SE SVET ZALJUBIO: Svakog dana stoji 12 sati na stanici i čeka vlasnika!

6 KOMENTARA

 1. Neka se vucica izvoli vratiti nazad svojoj obitelji!!!!!! Sram vas bilo, muciti tako jadnu zivotinju u kavezu u zoo vrtu, kojoj je mjesto u svom domu s svojom obitelji!!

 2. Za sve ljude koji podrzavaju da se vuk drzi u zatocenistvu, u gradu, da ne vidi preko ograde, jer je zabranjeno drzati ih u gradu pa vlasnica nije ni mogla da je seta… plus je i kotila i ko zna gde i kako prodavala mlade… mogu mirne savesti da kazem da nisu normalni… i da pre nego sto svojom brzopletoscu idu na stetu zivotinjama… bar uzmu da procitaju osnovne informacije oko toga oko cega misle da se bore…. Zakonom je zabranjeno da fizicka lica drze zivotinje u gradu iz mnogo razloga…. ALI onima koji stvarno vole zivotinje najveci razlog je : NJIHOVA SLOBODA!!!!!!!!!!! NAJJACE OD SVEGA STO MNOGI PRIKUPLJACI DONACIJA KOJI ZAVARAVAJU NAROD DA SU KAO NEKI ZASTITARI… PODRZAVAJU ONO PROTIV CEGA BI TREBALO DA SE BORE!!!!!!!!!!! LEVIJATANCI BI CAK I DA PLATE KAZNU UMESTO VLASNICE 🙂 🙂 🙂 VLASNICE KOJA NI NE ZELI DA SE ODAZOVE 🙂 KOJA DRZI VUKOVE U ZATOCENISTVU 🙂 BRAVO!!!!!!!!!!!!!

  • Spasili su je kao bebu sigurne smrti,bez majke.
   Ne sudi drugima tako surovo dok ne saznas celu istinu.
   Sve to je tacno,ali ova prica je drugacija nego sto mislis.
   Prvo se informisi,pa osudjuj.

 3. Dok se mi borimo da Coku vratimo kući, EPAR… MIA… COALITION FOR LIFE… traže da se gospođa koja je odnegovala Coku najstrože kazni. I oni su ZAŠTITNICI ŽIVOTINJA? Sad su konačno pokazali svoje pravo lice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime