Naslovna VESTI PSI HEROJ: čovek spasio komšijskog psa iz kuće u plamenu (VIDEO)

HEROJ: čovek spasio komšijskog psa iz kuće u plamenu (VIDEO)

2
čovek spasio komšijskog psa petface

čovek spasio komšijskog psa: Kao i uvek, na nas poseban utisak ostavljaju priče u kojima se ljudi nesebično žrtvuju kako bi pomogli drugima u nevolji. I ovoga puta je tako, samo što je u ovoj priči, jedan hrabri čovek rizikovao sopstveni život kako bi pomogao psu u opasnosti.
Radnja ovog događaja odigrala se u gradu Springfildu, država Tenesi. Bračni par Brendon i Ejpril Gurli bili su na odmoru, kada je njihov dom zahvatio plamen. Da cela priča ne poprimi još tragičnije obrise, pobrinuo se njihov komšija Tim Tavater. Naime, on je čim je primetio dim, utrčao u kuću u plamenu:

Ušao sam zabrinut da proverim da li se neko nalazi u kući. Ušao sam i proverio sve, a u kući nije bilo nikoga, rekao je on lokalnoj medijskoj kući.

čovek spasio komšijskog psa petface

Nakon što je izašao ispred, sa ostalim komšijama, začuo je lavež psa koji je dopirao iz zapaljene kuće. Shvatili su da se radi o Samsonu, psu porodice Gurli koji očigledno nije uspeo da umakne vatrenoj stihiji.  Za Tima Tavatera, to je bio znak da ponovo uđe u zapaljenu  kuću. On se drugi put vratio pravo u plamen, da izbavi psa, samo nekoliko minuta pre nego što se krov kuće srušio.
O samoj akciji spašavanja, ovaj hrabri čovek rekao je sledeće:

Vratio sam se nazad i jedva sam uspeo da ga izvučem. On je bio uzrujan i morao sam da mu pokrijem glavu, kako me ne bi ugrizao.

U trenutku izbijanja požara  domu porodice Gurli, nalazile su se i tri mačke. Dve su spašene, a jedna od njih se još uvek vodi kao nestala.

Pročitajte još: NEVEROVATNO: mačka je uspela da se spasi iz požara koji je progutao sve pred sobom

Iako običnom čoveku može delovati nerealno da bilo ko rizikuje svoj život, i to ne jednom, nego dvaput, ulazeći direktno u plamen, ovaj čovek u tome ne vidi ništa neobično. Naime, on tvrdi da je samo radio svoj posao, jer se radi o veteranu vatrogasnog odeljenja u Nešvilu:

Za mene su pravi heroji dobrovoljci, koji su se pojavili da ugase požar, a za to uopšte nisu plaćeni, skromno je dodao on.
Za sada još uvek nije poznato šta je požar izazvalo i da li su životinje ostavljene pod nečijim nadzorom, dok je par bio na odmoru. Uprkos pričinjenoj materijalnoj šteti, najbitnije je da su ljubimci na sigurnom.
Ova priča defintivno vraća veru u ljudskost. Kapa dole za ovog junaka – to je jedino što možemo da kažemo, iako su reč suvišne.

VIDEO:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAŠKA: Građani tvrde da komunalci truju i zakopavaju pse!
Sledeći tekstPOGLEDAJTE SJAJNU KAMPANJU: Ako samo posmatraš, kao da zlostavljaš! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime