Naslovna PETOPEDIJA MAČKE ČUDNE STVARI KOJE RADE MAČKE!(VIDEO)

ČUDNE STVARI KOJE RADE MAČKE!(VIDEO)

0

Otvaranje kutija i skrivanje u njima

Mačke obožavaju mali zaštićen prostor. Kutije, bez obzira od kog su materijala predstavljaju mesto u kome se osećaju udobno i sigurno. Pored toga, kutije su zabavne i za različite igre skrivanja i iznenadnog iskakanja i lova na druge ljubimce u kući ili vlasnika. Izgleda da uživaju kada nas iznenade pa čak i prestraše svojim skokom iz prostora u kom ih ne očekujemo. Sličan je stvar i sa najlon ili papirnim kesama. Jeste da to izgleda čudno, ali i one vole da se zabavljaju i šale.

Griženje električnih kablova

Ovo može biti i opasno ponašanje. Ukoliko pregrize kabl pod naponom može da doživi i strujni udar. Razlog takvog ponašanja može da bude navika da na taj način privlači pašnju vlasnika. Iako će dobiti grdnju ili kaznu, mačka je postigla cilj. Privukla je pažnju vlasnika na sebe. Najčešće vlasnik uzima mačku u krilo kako bi je sprečio da to i dalje radi, a za nju nema boljeg. Pored toga, kablovi imaju potpuno nekotrolisano kretanje pa i to predstavlja posebnu zabavu za mačku.

Ono što mislimo da je čudno ponašanje mačak zapravo je za njih normalno. Činjenica je da su sva ta ponašanja rezultat genetskog zapisa i našeg slučajnog ili namernog podsticaja. Dakle, nema potrebe za brigom. Opustite se i uživajte u njihovim „čudnim“ vragolijama.

SVAKA ČAST ZA OVE LJUDE: Turska nije zaboravila na napuštene pse! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstTROVANJE LJUBIMACA DEZINFEKCIONIM SREDSTVIMA: Vlasnici se žale na trovanje ljubimaca travom iz parkova gde je vršena dezinfekcija protiv virusa!(VIDEO)
Sledeći tekstPAS KOJI ZARAĐUJE VIŠE OD VAS: Otkrijte tajnu njegovog uspeha (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime