Naslovna VESTI PSI ČUVAR PLAŽE: Pas spasio dečaka kog je struja odvlačila sve dalje od...

ČUVAR PLAŽE: Pas spasio dečaka kog je struja odvlačila sve dalje od obale

0
pas čuvar plaže

Već znamo da psi imaju veliko srce i instinktivno priskaču u pomoć kada se nađete u nevolji. Neke pse i treniraju da budu desna ruka (odnosno, šapa!) slepima, na primer, ali i onima koji imaju problema sa mentalnim zdravljem.

pas čuvar plaže

Iako Maksa niko nije trenirao da bude spasilac, on je u odsudnom trenutku pokazao da je i više nego heroj! Ovaj hrabri pas, mešanac staford terijera i buldoga, spasio je život jednom dečaku. Pre nego što su Džejmi i Rob Ozborn usvojili Maksa, on je bio potpuno zanemaren. Većinu vremena je provodio napolju u dvorištu i niko ga nije vodio u šetnju. Međutim, ljubav koju su mu pružili novi „roditelji“ ubrzo je sasvim promenila ovog isprva nepoverljivog psa.

Pročitajte: HEROJSKI ČIN RADNIKA ŽELEZNICE: Spasili izgubljenog buldoga sa šina

„Kada smo ga doveli kući, bio je asocijalan“, rekla je Džejmi za portal Dodo. „Ako bismo ga previše mazili, jednostavno bi ustao i otišao od nas. Danas je Maks potpuno drugačiji pas. Uvek je veseo! Pun je ljubavi i stalno je iskazuje mazeći se sa nama.“

pas čuvar plaže

Maks je sada kućni pas i živi sa svojom porodicom u Porto Noarlungi, u Australiji. Obožava da spava u krevetu sa sestrom Nev, a najviše na svetu uživa da se brčka u vodi.

Leti, Maks najviše vremena provodi na plaži sa porodicom. „Imamo kajake i naš krzneni drugar voli da pliva kraj nas dok veslamo. Nabavili smo mu prsluk za spasavanje da se ne bi previše umarao“, kaže Ozbornova. „Rob voli da surfuje i roni, pa je Maks često na plaži u društvu surfera – čeka talase.“

pas čuvar plaže

Baš tako se i dogodilo fascinantno Maksovo spasavanje. Bio je to jedan miran dan u januaru, kao i svaki drugi proveden na plaži. Maks je uživao sa svojim tatom i bratom, kada je Rob primetio dečaka kog je zahvatila vodena struja i koji se uspaničio. Umesto da pliva paralelno sa obalom da bi izašao iz struje, dečak je pokušavao da pliva u suprotnom smeru, ali se zaglavio.

Ne propustite: KAMEN DA ZAPLAČE: Preživeli jer su se hranili ostacima braće i sestara?

Rob je, na sreću, video na vreme šta se dešava i brzo počeo da doziva Maksa upomoć. Ozbornova je ispričala šta se dalje događalo: „Maks je bezbrižno plivao okolo u svom prsluku za spasavanje kada su primetili da je dečak u nevolji. Rob je rekao dečaku da on pozove Maksa kako bi mu Maks prišao, i tako se i desilo.“ Maks je poslušno otplivao do uplašenog dečaka i dopustio mu da ga uhvati za prsluk. Onda se uspešno izborio sa vodenom strujom i dovukao dečaka na obalu, na bezbedno.

pas čuvar plaže

Nešto kasnije, Maks je ponovo dobio šansu da bude heroj – pomogao je i jednoj prijateljici svoje sestre koja je takođe teško izlazila na kraj sa vodenom strujom. Rob je o tome pisao na svom Facebook nalogu, a za TV reportere je izjavio i da bi voleo da ponovo vidi dečaka kog je Maks spasio i uveri se da je dobro.

Maks je proglašen istinskim herojem, a čak nije ni svestan toga. Sve što zna je da dobija još više poslastica i zagrljaja – njemu to ni najmanje ne smeta i srećniji je nego ikada.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.