Naslovna VESTI PSI VOJSKA SRBIJE: Spasili štence za kojim je kuja Zorica cvilela i „plakala...

VOJSKA SRBIJE: Spasili štence za kojim je kuja Zorica cvilela i „plakala kao čovek“!

4
cvilela petface

Cvilela je i plakala, kao čovek, a mladunče koje je donela tada delovalo je beživotno. Ovako je dramu koja se odigrala u bazi iznad Bujanovca opisao Vladimir Diskić, podoficir Vojske Srbije.

Naime, kako prenosi „Blic“ pripadnici Vojske Srbije trenutno su zbog terenskog rada smešteni u bazi iznad Bujanovca. Juče su učestvovali u jednoj, za pripadnike vojske, nesvakidašnjoj akciji – spasavanju promrzlih štenaca koje je kuja Zorica donela u Diskićevu kasarnu.

Ova umiljata keruša dobro je upoznata sa svakodnevnim navikama vojnika, pa ih shodno tome redovno obilazi u vremenu ručka i večere. Međutim, proteklih dana je nisu viđali, a čim ih je juče posetila bilo je i jasno šta ju je omelo da dođe.

DISKRETNI HEROJI: Vatrogasci iz Sarajeva spasili štene bačeno u duboki kanal!

– Primetili smo par dana pre Nove godine da kuja nosi mladunčad, ali nismo znali kada i gde se okotila, sve dok juče nije došla. Čim je malo otoplilo pojavila se ispred kasarne. Ponela je jedno štene i stavila ga na klupu pored ulaznih vrata naše baze. Čuli smo je – cvilela je i plakala kao čovek, a mladunče koje je donela delovalo je beživotno, rekao je Vladimir za „Blic“.

Diskićeva koleginica unela je nejako štene na toplo i pokušala da ga fenom za kosu „povrati u život“. Da stvar bude dramatičnija, odmah po ukazanoj pomoći njenom mladuncu, keruša je otrčala ostavivši zaposlene u čudu. Ipak, ubrzo se vratila i donela još jedno štene – i tako još tri puta!

cvilela petface

Ukupno petoro mladunčadi koji su došli na svet u hladnim prazničnim danima borilo se za život na niskim temperatura i mrazu, u obližnjem odvodnom kanalu gde ih je Zorica okotila. I sve ih je ona, jedno po jedno, odnosila do praga vojne baze gde su se zaposleni potrudili da urade sve što je tog trenutka bilo u njihovoj moći.

Rizikovali su svoje živote kako bi spasili pse, zaglavljene u poplavi!

– Ja sam završio medicinsku školu, pa sam pokušavao da oživim štene masiranjem i utopljavanjem. Bili su mokri i hladni, verovatno od vode i snega koji se topio u kanalu iz kojeg ih je majka vadila, objasnio je jedan od vojnika!

Međutim, oživljavanje je dugo potrajalo, te su okupljeni pripadnici vojske bili u sumnji da li će njihova borba na kraju uroditi plodom. Ipak, izgleda da majčinski instinkt i snalažljivost ove pametne keruše, kao i brza reakcija ekipe iz kasarne nisu bili uzaludni.

– Iskreno, isprva smo mislili da su štenci mrtvi, nisu se pomerali, nismo znali šta im je. Jedva su se povratili. Tek posle više od sat vremena naše brige, kuce su počele da mrdaju šapice i daju znake života što nas je sve usrećilo, dodaje Diskić.

Osoblje je kasnije napravilo i kućicu za njihove četvoronožne drugare, pa su trenutno zbrinuti. Međutim, neizvesno je koliko će još dugo moći da ostanu pod njihovim nadzorom, te Diskić nada da će ih možda neko usvojiti i obezbediti im topao dom kakav posle ovakve torture i zaslužuju.

NEVEROVATNA MAMA!

Izvor, Foto: Blic

4 KOMENTARA

  1. Morala sam prvo da pročitam kraj a onda iz početka.. pročitala dva puta, nema tih reči kojim bih opisala koliko sam ganuta.. Bog vam svako dobro dao ?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.