Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Da li je tačno da su mačke immune na napade krpelja?

Da li je tačno da su mačke immune na napade krpelja?

0
krpelji i macke petface

Ne, ne i ne. Nikako nemojte verovati u ovo, jer posledice neznanja trpeće isključivo vaša mezimica. Iako su psi češće na meti napada krpelja, jer su češće u prirodi, to nikako ne znači da su mace zaštićene.
ZAPAMTITE: Baš kao i psi i mačke mogu da budu žrtve ovih dosadnih napasnika, a problemi koje oni izazivaju, više nego ozbiljni. Ok, jasno je da su mačke malo pošteđenije – u pitanju je najverovatnije slabiji intenzitet butanske kiseline koja ih privlači, pa tako mačke mnogo ređe “daju svoju krv” ovim parazitima.
Kućne mačke zaražene su krpeljima samo ako ih je vlasnik “pokupio” za vreme nekog izleta u šumi. Ako uzmemu o obzir podatak da samo 5% ektoparazita živi NA domaćinu, a 95% u okolini, onda vam je jasno koliko je ova tema ozbiljna.
Mera predostrožnosti je, kao i kod čoveka i pasa povećan oprez u doba godine kada su krpelji najaktivniji. I to baš sada – u proleće i rano leto. Znaci za uzbunu su: preterano češanje ili grickanje određenog dela tela, iritacija kože, nezainteresovanost i alergijske reakcije. Najveća opasnost preti mačićima pošto nekoliko krpelja lako mogu narušti ravnotežu krvne slike tako malih organizama.
Trčeći za pravom zaštitom, vlasnici mačaka neretko prave kobnu grešku: preparate protiv krpelja za pse nanose i macama! Sada vam još jednom naglašavamo: Preparate namenjene psima ne stavljajte na vaše mace! Primeri aplikovanja sredstava koji nisu namenjeni macama su krajnje dramatični, a neki su nažalost imali i fatalan ishod.
biospotix amuple
Više vam ove odluke ne moraju zadavati glavobolje, jer sve što treba da uradite je da kod svog veterinara potražite BIOSPOTIX ogrlicu za mace.
Shvatili ste – krpeljima je dovoljan samo jedan topliji dan pa da postanu aktivni. Zbog ovih činjenica nema opuštanja, jer vas nonšalantno ponašanje može koštati i života vaše male prijateljice.

Prethodni tekstOPŠTINA TRSTENIK: Poništićemo rešenje, NIJE u skladu sa Zakonom!
Sledeći tekstAko želite da putujete sa psom, OVO morate znati!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime