Naslovna VESTI PSI DA LI STE ZA:  Pokrenuta inicijativa za zabranu konzumiranja psećeg mesa!

DA LI STE ZA:  Pokrenuta inicijativa za zabranu konzumiranja psećeg mesa!

1
da li ste za petface

Zakonima Velike Britanije zabranjena je kupovina i prodaja psećeg mesa, ali ukoliko iz humanih razloga želite da prekratite muke svom psu, to možete učiniti bez sankcija, pa čak možete i da pojede svog ljubimca.

Širom sveta pokrenuto je mnogo inicijativa protiv konzumiranja mesa pasa, ali i protiv prodaje i distribucije tog mesa.

ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

Prva koja je u Ujedinjenom Kraljevstvu pokrenula tu inicijativu bila je poslanica Škotske nacionalne partije, Lisa Kameron. Ona je ubeđena da bi ideju o zabrani konzumiranja psećeg mesa narod podržao, prenosi BBC na srpskom. Ona je za BBC rekla da se treba pod hitno doneti zakon o zabrani konzumiranja psećeg mesa.

-Smatram da nema partije u parlamentu koja bi se protivila usvajanju ovog zakona, rekla je Kameronova.

Inicijativu Kameronove podržali su i pojedini iz vlade Velike Britanije poput Alana Dankana iz ministarstva spoljnih poslova, koji smatra za inicijativu da je „ispravna“.

Kameronova je navela da se konzumiranje psećeg mesa povećalo u Ujedinjenom Kraljevstvu, mada dve organizacije za zaštitu životinja kažu da za to nema dokaza. Iako nema dokaza za tvrdnje, Kameron je naglasila da bi vlada trebala da preduzme mere, kako ovo ne bi postao problem.

da li ste za petface

-Smatram da je zabrinjavajuće ako se to uopšte događa, gde god to bilo. Nisam upoznata sa tim da je konzumiranje ove vrste mesa povezano sa bilo kojom grupom ljudi, dodala je.

Potparol Tereze Mej rekao je: „Komercijalna trgovina psećim mesom je zabranjena, ali ćemo sa pažnjom pratiti odluku po ovom pitanju u SAD”, prenosti BBC.

I BELGIJA ŠTITI ŽIVOTINJE: Ova zemlja je zvanično rekla NE uzgoju životinja radi krzna!

Šta ćemo sa psima u SAD

Širom sveta postoje takve inicijative koje se zalažu protiv konzumiranja psećeg mesa, prodaje istog i distribucije. Svetska alijansa pasa se zalaže da se uvedu ovakvi zakoni zabrane konzumiranja psećeg mesa u države širom sveta.

Ovakav jedan zakon je u proceduri u američkom Kongresu. Sjedinjene Države podržale su ovakvu inicijativu zbog velikog broja imigranata iz Azije, smatraju iz Svetske alijanse pasa za BBC.

Supa od psa – specijalitet u Južnoj Koreji

Supa od psa, pravi specijalitet u Južnoj Koreji, pre svega legalan specijalitet, jer tamo nije zabranjeno da se jedu kućni ljubimci. Sprema se sa kamilicom, maslačkom i mešavinom korjeskih začina. Sos koji se stavlja u njega zove se „deul ge“ sadrži perilu, susam i papriku u prahu. Sama supa nosi naziv „gaejanguk“. Meso ima ukus govedine (tako kažu oni koji su probali), mada je dosta mekše i lakše za jelo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. Da, treba zabraniti prodaju pseceg i macijeg mesa, i ubijanje pasa i macaka zbog jela. I treba zabraniti u kini te festivale

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.