Naslovna VESTI MAČKE Oglas veterinarske klinike u Dablinu: Mazite mačke i zaradite!

Oglas veterinarske klinike u Dablinu: Mazite mačke i zaradite!

0
dablinu petface

Posao iz snova ljudi iz svih krajeva sveta koji se nalazi u Dablinu u Irskoj. Reč je o neobičnom poslu za koji morate ispuniti određene uslove, ali najvažniji je – morate obožavati mačke! 🙂 U jednoj veterinarskoj klinici u Dablinu, ove godine je bio raspisan oglas za profesionalca koji bi mazio i pazio mace koje pomoć potraže u ovoj veterinarskoj stanici.

dablinu petface „Potreban je radnik koji bi mazio mačke“, pisalo je u oglasu veterinarske klinike čiji je rad usmeren isključivo na lečenje mačaka. Čitajući oglas, zainteresovani su mogli da provere da li su oni pravi za ovaj posao i to odgovarajući na pitanja: da li ste ludi za mačkama, da li ste prebrojali mačke pre nego što se krenuli na spavanje, da li hranite napuštene mačke u vašoj okolini, da li vas maženje mačaka ispunjava… Neophodne kvalifikacije su da imate nežne ruke, ali i mogućnost da razumete različite vrste predenja. Za one koji ne znaju, mace predu kada su zadovoljne, ali takođe i kada su uplašene ili pod stresom.

Pročitajte još: BRAVO ZA „FEREJ“: U ovoj firmi mačke dolaze na posao i smanjuju stres zaposlenima!

Veterinari ove klinike objasnili su da bi posao iz snova za mnoge ljubitelje životinja, tačnije mačaka, mnogo pomogao macama koje dožive stres tokom posete veterinaru. Istraživanja pokazuju da mace ne idu često kod veterinara i da ih vlasnici, kako bi ih poštedeli stresa, odvode samo kada je neophodno.

dablinu petfaceSvakako, ova uloga najbolje bi legla veterinaru – stažisti ili veterinarskom tehničaru.

– Ova radna pozicija bi omogućila da imamo člana tima koji je odgovoran da naši pacijenti i gosti ponesu odavde lepo iskustvo dok se njihova maca leči, kažu veterinari klinike.

Pročitajte još: SJAJNO: Ovaj vlasnik prodavnice svakog dana otvara vrata za ulične mačke!

Ni plata nije loša i iznosi između 20.000 i 25.000 evra godišnje. Konkurencija je, ispostavilo se, ogromna jer je stiglo na stotine radnih biografija iz celog sveta.

Ukoliko vam se nekada otvori prilika da bavite ovako neobičnim poslom, možda nije loše da iskustvo steknete volonterski, a brojne su organizacije i u Srbiji kojima su uvek potrebni volonteri, taman da steknete početno iskustvo. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVRANJE: Pas čeka svog vlasnika, koji ga je ostavio tu i neće se vratiti!
Sledeći tekstŽena je spasila lutalicu, koja joj se pojavila na vratima, ali je ubrzo saznala nešto što ju je šokiralo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime