Naslovna VESTI PSI Pas je postao dadilja malim gepardima nakon smrti njihove majke! (VIDEO)

Pas je postao dadilja malim gepardima nakon smrti njihove majke! (VIDEO)

0
dadilja petface

Pet malih geparda koji su nastanjeni u zoološkom vrtu u Sinsinatiju više nisu usamljeni nakon smrti njihove majke. O njima saga brine dadilja Blejkli, kuja australijskog ovčara.

Pročitajte još: BRAVO, BRAVO: Kostarika najavila zatvaranje svojih zoo vrtova!

Naime, ženka geparda je preminula od posledica operacije, koja je preduzeta nakon rođenja ovih mališana. Ova ženka po imenu Vilou, na svet je svoje mladunce donela carskim rezom, koji je netipična procedura za velike mačke. Ten Mejnard, direktor ovog zoo-vrta rekao je:

-Kada su u pitanju gepardi, treba imati u vidu da se radi o jednoj veoma krhkoj vrsti, tako da je za ovu ženku bilo veoma teško da okoti pet mladunaca. Ipak, ona je uspela da da svoj doprinos produžetku svoje vrste. Da nismo preduzeli carski rez, vrlo je verovatno da ni mladunci ne bi uspeli da prežive.

dadilja petface

Kako je na blogu ovog vrta napisala Don Strejser, nadzornik čuvara, dadilja Blejkli ima ulogu da pomogne malim gepardima u prvim koracima njihovog razvoja. Inače, ova keruša je stalni stanovnik vrta i ovo joj nije prvo iskustvo čuvanja mladunaca. Keruša će imati funkciju toplog tela, uz koje će mladunci moći da se priljube, pomoći će im da ojačaju svoj mišićni tonus, ali i da im podstakne rad creva.

Pročitatajte još: ZVEZDA DANA: Shabani, gorila maneken, zbog koga žene dolaze u zoo vrt!

Strejserova je napisala:

Veoma je važno da njihov digestivni sistem pravilno funkioniše. Zbog toga smo im masirali stomačiće kad god smo bili u prilici, a takođe smo ih podsticali da rade vežbice.

dadilja petface

Kada mladunci steknu snagu, dadilja Blejkli će postati njihov učitelj i uzor u ponašanju. To njoj neće teško pasti, jer već ima slična sikustva sa mladunicma lisice i bradavičastog praseta. Ova kuja u svojoj biografiji takođe ima ubeležen rad sa mladuncem geparda po imenu Savana. Naime, Blejkli je ovu mališanku učila kako da prestane da ujeda i da ulazi u konflikte sa svojim okruženjem.

Pročitajte još: PRETUŽNO: Pogledajte kako se radnik u Zoo Vrtu na samrti oprašta od svoje omiljene žirafe!

Kada potpuno odrastu, ovih pet malih geprda će postati ambasadori svoje vrste u svetu. A dadilja Blejkli? Nju očekuju naredni zadaci.

Pogledajte i VIDEO dadilje Blejkli sa njenim mališanima:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSAMO DA NE ODEŠ: Pogledajte kakav strah od napuštanja ima OVAJ pas!
Sledeći tekstVETERINA BEOGRAD: Pas iz požara, Beatris, ponovo jede i pije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime