Naslovna VESTI PSI ONA MU JE DALA SNAGU: Veterinar posvetio maraton svom preminulom ljubimcu čiju...

ONA MU JE DALA SNAGU: Veterinar posvetio maraton svom preminulom ljubimcu čiju je sliku sve vreme nosio u džepu

0
maraton u slavu ljubimca

Ništa ne može nadomestiti tugu i prazninu koju za sobom ostavi smrt voljenog ljubimca. Vreme prolazi, ali oni nastavljaju da žive u sećanju svojih voljenih vlasnika, koji se na sve načine trude da im odaju počast, čuvajući ih od zaborava.

maraton u slavu ljubimca

Jedan od takvih primera je i Noel Ficpatrik, poznati veterinar iz Londona, koji je uspeo da istrči maraton od 43 kilometra. Za njega je taj maraton bio više od fizičkog podviga, jer je imao divno skriveno značenje: bila je to dirljiva oda njegovom pokojnom psu.

Pročitajte i ovo: Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!

Njegova najbolja prijateljica, terijerka Kira, preminula je prošlog meseca nakon junačke borbe, godinu dana pošto što ju je udario kombi ispred ordinacije Fitzpatrick Referrals Surrey.

maraton u slavu ljubimca

Njen večni duh dao  je  snagu ovom 53-godišnjem veterinaru da pretrči maraton i stigne do cilja. U Instagram postu koji je podelio na svom profliu, napisao je sledeće: “Danas odajem počast svom najboljem prijatelju koji je i dalje uz mene dok prihvatam nove izazove. Juče sam uspeo da istrčim londoski maraton i pomerim svoje granice, a pre nego što sam krenuo, stavio sam Kirinu sliku u džep i trčao sa njom u mislima.

maraton u slavu ljubimca

Kako je ona postajala starija, a naročito posle nesreće, imao sam običaj da joj prepričavam sve što sam video i doživeo napolju. To je bila jedna od naših omiljenih tradicija.  Sada, kada više fizički nije uz mene, slika koju sam držao u džepu me je podsetila da je u srcu uvek prisutna.”

maraton u slavu ljubimca

Pročitajte i ovo: NEIZVESNA BUDUĆNOST: Ovo mače je spaseno, ali niko ne zna šta će biti dalje sa njim.

Takođe je dodao: “Kada je u trci postalo teško, samo sam se setio njene nasmejane njuškice, koja me je i u poslednjih 14 godina vodila kroz sve najteže faze mog života. I kako to samo ona ume, izvukla je najbolje iz mene i podstakla me da ne odustanem. Još jednom, hvala ti Kira, moja najdraža devojko, što si me provela do cilja – tvoj večni duh živeće sa mnom do kraja.”

maraton u slavu ljubimca

Njegove reči su nas zaista dirnule i podsetile na izreku: “Živiš onoliko dugo koliko te pamte”. A tako Noelova Kira i ostali preminuli ljubimci u sećanju svojih vlasnika žive – večno.

Izvor: Mirror.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!
Sledeći tekstSAD SE LAKŠE DIŠE: Rendžeri oslobodili losa automobilske gume koja mu je dve godine visila oko vrata!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime