Naslovna VESTI PSI Ovaj dalmatinac je jednom preživeo EUTANAZIJU, a ako ga ne udomimo –...

Ovaj dalmatinac je jednom preživeo EUTANAZIJU, a ako ga ne udomimo – završiće na ulici!

0
dalmatinac

Pas rase dalmatinac, nekada jedan od najpopularnijih, danas se nažalost vrlo retko viđa! Prepoznatljiv po svojim crnim tufnama, dalmatinac je svoju najveću popularnost doživeo nakon film Volta Diznija 101 dalmatinac (1959)!

Danas nas je jedan oglas iz Beograda o ovoj veoma lepoj životinji, ljupkoj, umiljatoj, vernom pratiocu, živahnoj i osećajnoj, vrlo rastužio. Naime, Ema je na svom Facebook profilu objavila njegovu fotografiju uz opis:

Gluv, slep i gojazan, ali i dalje PUN PRAVE LJUBAVI

-Jednom spasen od eutanazije, sada ponovo žele da ga se reše. Ima 12 godina i gluv je! Da li ga neko želi, usledilo je pitanje!

dalmatinac petface
Ilustracija, pas rase dalmatinac

Iz komentara smo saznali, da je pas star i gluv, a da oni koji su ga prošle godine spasili od eutanazije sada zatvaraju Prihvatilište u kome je živeo i on mora na ulicu!

Slepi pas Barkli dobija drugu šansu zahvaljujući policajcu

-Pre nekih godinu dana, kada je umro čovek koji je plaćao pansion za njega, sin je odlučio da to ne želi i psa je prihvatila žena u Negotinu. Sada se to Prihvatilište gasi i on mora napolje. Ljudi se raspituju, ponuđeno je udomljenje u jednom selu pored Niša, pooć u priveremenom smeštaju, dodala je Ema.

Za ovog predivnog psa potreban je neko pun razumevanja i strpljenja, jer je pas – ponavljamo – gluc i star. Zato, ukoliko poznajete nekoga takvog, podelite priču!

Kontakt: Ema Petrović

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPETROVAC NA MLAVI: Poplava je odnela sve, Marina na rukama iznela pse, koji su se davili!
Sledeći tekstI PETFACE SE PRIKLJUČUJE KAMPANJI: Potpišite PETICIJU – ne krznari!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime