Naslovna VESTI PSI DANAS JE SVETSKI DAN DETETA: Evo zašto je BITNO da svako dete...

DANAS JE SVETSKI DAN DETETA: Evo zašto je BITNO da svako dete odrasta uz psa!

0
DAN DETETA petface

Verovatno ste mnogo puta čuli da je vrlo BITNO i važno da dete odrasta uz kućnog ljubimca. Benefiti su, čini nam se, neograničene!

Prvo na spisku je SAMOPOUZDANJE! Dokazano je da će deca izgraditi samopouzdanje uz ljubimca, ukoliko svoje obaveze oko psa urade sa velikim stepenom uspešnosti. Biće ponosna na svoje odluke i uz vaše reči hvale, izgradiće pozitivnu sliku o sebi!

DAN DETETA petface

Takođe, vrlo je BITNO da školska deca za prijatelja imaju psa, jer su slobodnija da čitaju ljubimcima nego odraslima. Ljubimci ne osuđuju, ne ispravljaju i ne traže da se tekst pročita ponovo. Što više dete čita naglas to se pozitivno odražava na njegovu veštinu, jer se uči slušati i tečno čitati. Opuštenost mu omogućuje i da uči i razume pročitano.

PROČITAJTE I:

Dete želi psa? Evo koji psi su pravi izbor za njega!

Postaće DISCIPLINOVANIJA. Deca uz pse uče i o disciplini. Ako imaju psa, treniraće ga, učiti kako da se ponaša i kako da sluša, a to će, dokazano, uticati i na poslušnost deteta.

Biće AKTIVNIJA! Psi traže šetnju, istrčavanje, igranje. Aktivnosti u kojima dete učestvuje sa psom su uglavnom fizičke, što će mu omogućiti da je stalno u pokretu.

BITNO petfaceUčenje o posledicama je još jedna u nizu stvari koje će vaš mališan naučiti uz svog psa! Ukoliko se ne brine o ljubimcu na odgovarajući način, rezultati će biti brzo vidljivi i dete će videti posledice svoje nebrige. Ako se pas ne izvede u šetnju, on će se popiškiti u kući, recimo i shvatiće da je posledica njegove nebrige TU!

BITNO petfaceOvo je samo 5 u nizu benefita koje će dete imati ako odraste uz ljubimca, a vi pronađite svoje i – UDOMITE psa, baš danas na SVETSKI DAN DETETA 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDečak čini najslađu stvar kako bi njegov mačak znao da ima dom za stalno
Sledeći tekstBoni i Klajd: Nerazdvojni dok čekaju da budu usvojeni zajedno

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime