Naslovna VESTI PSI DOKAZANO: Deca koja odrastaju uz pse su sposobnija i odgovornija!

DOKAZANO: Deca koja odrastaju uz pse su sposobnija i odgovornija!

0
Deca petface

Ukoliko imate mališane koje „po ceo dan“ terate da se late knjige, da rade svoje domaće zadatke, da umesto gledanja televizije – izađu napolje, onda treba da nabavite psa! Bar prema rečima stručnjaka!

Mnogo je dokaza o tome kako kućni ljubimci značajno utiču za dečiji, celokupan razvoj. Dovođenje novog ljubimca u kuću može biti efikasan način pripremanja deteta za stvarne životne situacije.

Udomili ste mačku? Evo koliko ona ima godina!

Na primer, ukoliko u vaš dom stiže novi član, brat ili sestra vašeg do juče JEDINOG MALIŠANA, pas ili maca može da olakša ovaj „prelaz“, tako što će dete već biti naučeno da beba nije konkurencija, već naprosto novi drugar o kojem treba da se vodi računa.

Deca petface

Pored toga, redovnim odlaskom kod veterinara deca se uče da lakše prihvataju ili prevazilaze situacije u kojima je neko bolestan ili povređen.

Zašto pas neprijatno miriše nakon šetnje po kiši?

Deca koja imaju pse, fizički su aktivnija u odnosu na svoje vršnjake, pa shodno tome imaju daleko manje izglede da postanu gojazna, tvrde britanski naučnici.

Ljubimci deci pomažu u svemu, pa i u učenju. Najnovije studije pokazuju da deca imaju znatno veću koncentraciju kada imaju kućnog ljubimca.

Međutim, ljubimci nisu igračka i tome treba da naučite svoje dete. Ponašanje dece može da budu protumačeno kao prava pretnja ljubimcu, kada se uzme u obzir da se deca veoma brzo kreću, imaju visoke glasove, često zaboravljaju da moraju nežno da se ophode sa psom ili mačkom, a znaju da budu i nepredvidiva. Osmislite im zajedničke igre u kojima će uživati i psi i deca, a tako ćete i decu naučiti kako da se pažljivo i odgovorno ponašaju prema ljubimcu.

Neka i vaše dete odraste uz kućnog ljubimca i tako nauči da pokazuje i pruža ljubav, da bude odgovorno i da zna da brine o drugima.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJBOLJA ULOGA HILARI SVONK: Briga o dva šteneta iz prihvatilišta
Sledeći tekstUKLJUČITE SE I VI: Sukija traži ceo Beograd – nemoguće da ga nigde baš nema!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime