Naslovna VESTI DECA ZA PRIMER: Spasili život povređenoj ptičici!

DECA ZA PRIMER: Spasili život povređenoj ptičici!

0
spasena ptica

Sjajne vesti stižu iz Novog Sada, a podsećaju nas koliko deca umeju da budu samo plemenita i humana! Naime, u veterinarsku ambulantu “Eurovet”, uznemireni, uplašeni, stigli su mališani koji su u rukama nosili sklupčanu ptičicu! Verovatno ispala iz gnezda, ptičica je ležala povređena na sred puta, sklupčana i uplašena odbrojavala je svoje poslednje minute! Ali, onda su se pojavili ovi veliki-mali heroji i odlučili da njen život uzmu u svoje ručice 😀

spasena ptica

“Doneli su je u ambulantu da vide šta da rade sa njom, pošto nisu znali kako da joj pomognu”, priča nam veterinarka Tijana Stanojev! “Lepo sam je prihvatila, napravili smo joj gnezdo u ambulanti i stavili pod lampu da se zgreje…Toliko je mala da smo je stavili u posudu za hranu za mačke, obloženu peškirom i u nju stavili seno. Hranili smo je više puta dnevno izmevljenom i natopljenom hranom za ptičice i bareno jaje…Bukvalno smo morali da joj guramo u kljun, baš kao što ih mama hrani”, prepričava nam Tijana! Polako je gutala, a zatim počela i sama da jede!

spasena ptica

“Divan mali, pernati borac počeo je da leti, vratili smo je dečici, koji su svakodnevno obilazili svoju povređenu drugaricu. Sada je najteži period za njih, jer bi svakog trenutka trebali da je puste u njeno prirodno okruženje – prirodu”, ispričala nam je Tijana!
DIVNO DIVNO DIVNO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstURNEBESNO: Čovek, u sred bela dana, prošetao centrom grada patke!
Sledeći tekstTUŽNO: Preminuo Prisli, inspiracija za animirani film RIO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime