Naslovna VESTI PSI Ovo je prva zemlja u kojoj su psi dobili pravni status kao...

Ovo je prva zemlja u kojoj su psi dobili pravni status kao i deca!

4
deca petface

– Siguran sam da većina ljudi, koji usvajaju pse ili mačke, ili neku drugu vrstu kućnog ljubimca, vide njih kao deo svoje porodice, rekao je Bobi Pot koji je i sam vlasnik dva psa. Njega, kao i ostale ljude koji žive na Aljasci, raduje činjenica da je u njihovoj zemlji usvojena odredba prema kojoj kućni ljubimci i deca imaju jednak pravni status.

To znači da, ako se supružnici odluče na razvod, a ne mogu da se dogovore oko toga kome će kućni ljubimac da pripadne, sudija donosi odluku. Ovde se sudija vodi pre svega dobroditi životinje, a ne njenih vlasnika!

PROČITAJTE I:

BRAVO: U ovom gradu psi i mačke dobili ista prava kao i ljudi!

deca petface
Aljaska

Ako odluči, na primer, da je za životinju tako najbolje, sudija može da naredi da i nakon razvoda o ljubimcu moraju da se staraju obe strane. Kako bi životinju zaštitio od zlostavljanja ili zanemarivanja, zakon propisuje da u takvim situacijama ljubimac može da se zapleni i smesti u sklonište za životinje. Naravno, o trošku vlasnika.

PROČITAJTE I:

BRAAAVO: Novi Zeland prvi na svetu priznao životinje kao „bića sa osećanjima“!

deca petface

U većini evropskih i svetskih država, psi se nakon razvoda tretiraju kao imovina. Kao lampa ili krevet. Aljaska je prva država koja tretira ljubimce kao decu u slučaju brakorazvodnih pranica!

– Aljaska je upravo postala prva država koja zahteva od suda da “uzme u obzir dobrobit životinja” i osnaži sudije da odrede zajedničko starateljstvo nad ljubimaca, baš kao što smo moj partner i ja prošli nakon razvoda, rekao je Bobi!

Ša kažete na ovo?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst10 FOTOGRAFIJA očeva koji su bili PROTIV psa u kući. A onda se desilo OVO!
Sledeći tekstMAČJI ZAGRLJAJI: Ovo je znak da Vas Vaša maca voli!

4 KOMENTARA

  1. Još i u ovoj našoj Srbiji da se ugledamo na primer Aljaske i Novog Zelanda pa i da ne ostavljamo ni decu ni pse bili bi najbolji na svetu.Kada bih mogao ja bih sve učinio da moj pas bude zaštićen posle moje smrti.Videću kako ali sve više imam ideju da ga obezbedim da i kada me nebude bilo neko živi sa njim u stanu u kome sada živim i naslede moju pokretnu imovinu da bi ga gledali ako vole psa koji je maza i spava čelonogu u krevetu.TRAŽI SE LUDAK KAO JA!!!

    • I ja sve cesce hvatam sebe u sllicnom razmisljanju, ako bi se meni nesto desilo mislim da niko ne bi bio dovoljno dobar da brine o mom psicu, strasno. Pa ja na odmor ne mogu da odem 10 dana bez njega jer bih non stop brinula da li je on dobro.

  2. U Kanadi nisam videla nijednog psa na ulici.A kod nas na njih gledaju kao na kugu.Ogroman problem I velika tuga za nas koji ih volimo.Na zalost ni ovaj problem ne mozemo da resimo a od ovog zakona nas deli mnogo decenija

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime