Naslovna VESTI PSI Ovaj pas je spasio svog malog štićenika – dečaka po imenu Luk!

Ovaj pas je spasio svog malog štićenika – dečaka po imenu Luk!

0
dečak petface

dečak: Zahvaljujući svom svom labradoru, Luk Nutal je danas živ. Inače, Džedaj je dečakov specijalno obučeni i istrenirani terapijski pas bez koga bi njegov i život njegove porodice bili znatno teži.

Pročitajte još: Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

Ovaj neodoljivi pas tačno zna kada dečaku šećer raste ili pada, a u stanju je da uzbuni porodicu, kako bi oni odreagovali na vreme.  Nedavno, Džedaj je opazio da je Lukov nivo šećera u krvi opasno pao. On nije oklevao i odmah je otrčao kod dečakove majke i alarmirao je. Ona je odmah ustala i otišla da proveri svog sina. Nakon brzog testa krvi, žena je ustanovila da je njegov šećer alarmantno nizak.

dečak petface

Luk sada radi konstantne provere krvi. Naime, njemu je ugrađen sistem za monitoring glukoze ispod kože. Takva tehnologija naravno je od velike pomoći za praćenje Lukovog stanja, ali kako porodica kaže “jedan deo opreme” je apsolutno nezamenljiv. Da, u pitanju je Džedaj, pas velikog srca, bez čije brze intervencije dečak danas ne bi bio živ.

Pročitajte još: DIRLJIVA ISPOVEST IZ SARAJEVA: Vedran (28) je oboleo od karcinoma. Onda je u njegov život ušetala čivava Lili!

dečak petface

Inače, ovaj pas je sertifikovani terapijski pas za uzbunu, koji je sa obukom započeo kada mu je bilo samo 11 nedelja. On je u stanju da, pomoću svog posebno osetljivog njuha, oseti da li se dečakov šećer u krvi kreće u dozvoljenim granicama i da reaguje po potrebi. Valja napomenuti da to nije sve što ovaj pas radi. Naime, kada si mali i ne razumeš najbolje šta se tačno oko tebe dešava, posete doktoru mogu biti strašne. Naravno, sve je mnogo drugačije kada je uz tebe tvoj najbolji prijatelj. Džedaj i Luk su nerazdvojni, a na prvi pogled se može zaključiti da se između njih razvila duboka i snažna veza:

Njih dvojica se mnogo vole. Ja čak ne mogu ni da objasnim njihovu vezu, koja je veoma jaka i lepa. Džedaj ne samo da nas upozorava na Lukova stanja, već mu pomaže da prevaziđe i njegova loša osećanja i raspoložnja koja prate njegovo zdravstveno stanje. On je nerazdvojno društvo mom sinu i mnogo mu pomaže da ne bude usamljen, ispričala je gospođa Nutal, majka dečaka Luka.

dečak petface

Šta reći osim – psi su zaista neverovatna bića!

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJNOVIJA VEST: Ljubitelje životinja uznemirila vest o uklanjanju pasa iz romskih naselja!
Sledeći tekstDISKRETNI HEROJ IZ KRALJEVA: Jovica spasio desetak životinja iz poplava!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime