Naslovna VESTI PSI Pas heroj se nije odvajao od izgubljenog dečaka dva dana, sve dok...

Pas heroj se nije odvajao od izgubljenog dečaka dva dana, sve dok nisu stigle spasilačke ekipe!

0
dečak petface

dečak: Labrador po imenu Maks je bez sumnje zaslužio da ga nazovemo herojem, budući da je bio velika pomoć i podrška dečaku koji se izgubio. Naime, ovaj mladi čovek je bio na kampovanju sa svojim prijateljima u Istočnom Meksiku i kada je u jednom trenutku otišao po drva za ogrev, uspeo je da se izgubi.

Pročitajte još: Dečak (3) se izgubio u šumi, a uz njega je 9 sati bez prestanka bio njegov najbolji prijatelj – pas Bendžo!

Naime, dečak po imenu Huan Heriberto Trevino se u jednom trenutku odvojio od ostatka grupe kako bi pronašao drva za ogrev. Mladić se našao daleko od kuće, pa je usled nepoznavanja terena otišao još dalje od svog društva. Okolnosti mu nisu išle naruku, pa je tako tragajući za svojim prijateljima uspeo da se oklizne niz liticu. Nakon pada, on je uspeo da se uspravi na svoje noge, jer je srećom izbegao veće povrede. Iako nepovređen, nažalost mogao je samo da ustanovi da je potpuno izgubljen i sam i da nema predstavu ni u kom pravcu bi krenuo.

dečak petface

Ono što Huan nije mogao da zna, je da iako je izgubljen, on nikako nije bio sam. Njega je od trenutka od kada se odvojio svog društva pratio labrador Maks. Kada je dečak pao niz liticu, pas je požurio da se nađe pored njega. Mladićevoj sreći nije bilo kraja kada je ugledao ovog labradora pored sebe. Nakon toga, ovaj par je krenuo da luta po okolini, ali su onda nakon toga odlučili da ostanu u mestu čekajući pomoć. Na toj lokaciji proveli su ukupno 44 sata. Pas nijednog trenutka nije želeo da napusti Huana i davao je sve od sebe da dečak bude dobro. Grejao je dečaku noge, budući je je preko noći tamo bilo veoma hladno. Uspeo je da pronađe i pijaću vodu. Nakon toliko sati, čekanje se isplatilo. Spasilački timovi uskoro su pronašli mesto koje su Huan i Maks odabrali kao svoje utočište.

Pročitajte još: Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobio teške povrede, ovaj dečak se oporavio zahvaljujući psu!

Ova dvojac je zadobio povrede prilikom ovog boravka u prirodi. Ipak, medicinska ekipa je bila i više nego optimistična po pitanju njihovog oporavka. Huanova porodica je bila presrećna zbog spasavanja njihovog miljenika, a bili su i više nego zahvalni Maksu koji je sve vreme bio uz njihovog sina. Njihova zahvalnost je bila tolika da su na kraju hteli da ga udome.  Ipak, ubrzo su saznali da Maks već ima porodicu koja ga obožava i koja ga se ne bi odrekla nizašta na svetu.

Ovo je još jedna priča koja potvrđuje koliko su psi požrtvovana i verna bića!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„Svom psu možete reći sve…OSIM ZBOGOM“!
Sledeći tekstOVO JE LUNINA PRIČA: „Mene i sestru su našli pored puta i spasli nam živote“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime