Naslovna VESTI PSI Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobio teške povrede, ovaj dečak se...

Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je zadobio teške povrede, ovaj dečak se oporavio zahvaljujući psu!

0
dečak se oporavio petface

dečak se oporavio: Psi su melem za svaku ranu i to je poznato odavno. Ukoliko neko još ima nedoumice kada je ova tvrdnja u pitanju, priča koja sledi potvrdiće da ljubav koju psi pružaju čini čuda.

Pročitajte još: 

Labrador Jedi svakodnevno spašava život sedmogodišnjem dečaku!

dečak se oporavio petfaceKada je Kejleb imao samo 6 godina, bio je teško povređen u jednoj saobraćajnoj nesreći. Između ostalog, on je tom prilikom zadobio ozbiljnu povredu glave, zbog čega je bio u beživotnom stanju. Nakon što je operisan, njemu je podršku u procesu oporavka pružio niko drugi do jedan retriver. Zahvaljujući njegovim najbližima i prisustvu psa po imenu Pukovnik, dečak se oporavio.

dečak se oporavio petface

Ovaj pas se Kejlebu pridružio dok je mališan još uvek bio u bolnici. Iskustvo je pokazalo da kada su deca u velikim bolovima, ona uglavnom odbijaju da učestvuju u terapiji. Najmlađi se u takvim situacijama osećaju poraženo, a rezultati su na početku po pravilu neprimetni.

Pukovnik je sve vreme bio uz dečaka, a njegovo prisustvo je prvobitno imalo za ideju da se kroz igru Kejleb polako opušta. Kasnije, kroz igru sa psom, njegova koordinacija pokreta i pokretljivost značajno su se poboljšali. Takođe, povratio mu se osećaj ravnoteže, uzrokovan povredom glave. Malo po malo, dečak se oporavio.

Pročitajte još: 

Ovaj pas se ne razdvaja od autističnog dečaka, čak ni dok je mališan u bolnici!

dečak se oporavio petfacePored Pukovnika, procesu oporavka ovog mališana značajno je doprinelo i osoblje bolnice u kojoj se Kejleb nalazio. Ljubav i podrška njegove porodice snažno su uticali da dečaku bude bolje. Ipak, najveće zasluge pripadaju psu koji je sve vreme bio pored dečaka i svojom ljubavlju i istrajnošću doveo do toga da se dečak brzo  oporavi.

Šta reći osim – VELIKO HVALA psima za sve ono što svakodnevno čine za ljudski rod.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.