Naslovna VESTI PSI Dete želi psa? Evo koji psi su pravi izbor za njega!

Dete želi psa? Evo koji psi su pravi izbor za njega!

0
Dete petface

Obećanje je dato – ako vaše dete bude imalo dobre ocene i radilo na vreme domaće zadatke, nagradićete ga novim četvoronožnim prijateljem! Nakon nekoliko meseci knjižica puna odličnih ocena, a oduševljenje deteta ne jenjava! Dobiće dugo željenog prijatelja!

Ali vi ste pomalo u panici, jer – ko je idealan član Vaše porodice? Ko će živeti sa Vama u ne tako velikom stanu?

Dolazak bebe u porodicu NE ZNAČI “problemi sa ljubimcem u najavi”! Evo nekoliko saveta!

Ok, razumemo Vašu zabrinutost, jer zaista neke rase i nisu najpametniji izbor za kućnog ljubimca. Neki imaju mali prag tolerancije za sve gnjavaže i “izlive ljubavi” Vašeg mališana.

Ali sada možete konačno da odahnete, jer poznavaoci životinja, statističati i veterinari preporučuju nekoliko rasa kao odličan izbor za porodičnog ljubimca.

Izbor broj jedan jeste koker španijel.

Dete petface

Ako se odlučite da koker bude Vaš kućni ljubimac, morate imati na umu da se za njegov pravilan razvoj preporučuje dosta kretanja. U tome vam dosta može pomoći i činjenica da vole da se igraju sa loptom i da izvode razne trikove. To možete raditi i u svom stanu. Iako zahtevaju veliku pažnju, kokeri su divni kućni ljubimci koji od vas očekuju mnogo ljubavi.

Izbor broj dva je mops.

Dete petface

Simbolično ga zovu i “mlađi brat boksera” i zato ga stručnjaci i preporučuju za porodice. On ima sve dobre odlike boksera samo u manjem telu. Ovaj pas ima odličan karakter i nije zahtevan. U suštini, on je prava maza i voli da provodi vreme u kući. Ne zahteva preveliku aktivnost, samo redovnu šetnju. Jedina loša strana jeste preterano linjanje, tako da će svakodnevno usisavanje biti vaša obaveza.

Šnauceri su na mestu broj tri!

Dete petface

Ukoliko tražite psa koji će uvek biti uz Vaše dete, opredelite se baš za njega. Iako možda laju malo više, odani su, pouzdani i ostvaruju izuzetno jaku povezanost sa porodicom sa kojom žive. Ovo je tip psa koji stvarno ima pravi „porodični“ karaker.

Ovako nas PSI vide!

Sledeću poziciju sigurno čuva pudla.

Dete petface

Iza prepoznatljivog spoljašnjeg izgleda krije se živahna i radoznala duša sa inteligencijom, koja se retko sreće među psima. Sposobna da se prilagodi velikom broju situacija i laka za obuku! Može čak i spasiti život svom vlasniku, jer ima neobičnu sposobnost da prepozna prve signale epileptičnog napada. Sa linjanjem nećete imati problem, ali pudla traži stalnu negu – od rođenja pa do kraja života. Dobronamerna je, druželjubiva, obožava decu – i sve to je čini idealnim kućnim ljubimcima.

Neke generalne karakteristike malih “kućnih” pasa jeste da je njima u stanu potrebno mnogo manje prostora, od velikih rasa. Oni manje jedu, ali neki mogu biti veoma izbirljivi pa primorati vlasnika da kupuje hranu vrhunskog kvaliteta.

Na kraju, uz svu brigu oko Vašeg psa u stanu, dajte mu vremena da se navikne na svoj prostor, na ukućane, i dozvolite mu da se udruži sa Vama na sebi svojstven način. Uskoro će Vaš mališan postati najbolji i najodaniji prijatelj!

I ne zaboravite – naša preporuka UVEK je – UDOMITE PSA, jer LJUBAV se ne može kupiti, zar ne?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ: PAS, pit bul, spasio dečaka (9) kog je mama pokušala da udavi!
Sledeći tekst50.000 POTPISA ZA SPAS BADIJA: Pit bull koji je spasio dečaka iz reke NEĆE BITI USPAVAN!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime