Naslovna VESTI PSI DEVOJČICA ZA PRIMER: Novac od užine dala za lečenje psa, ali…

DEVOJČICA ZA PRIMER: Novac od užine dala za lečenje psa, ali…

0
DEVOJČICA petface

Iako je živela u naselju u kome je bilo mnogo napuštenih pasa, devojčica po imenu Tia ih je nesebično hranila i koliko je mogla brinula o njima na neki “dečiji” način.

Deca su često krijući od starijih donosila hranu iz kuće, tako da ne treba da čudi što su psi toliko voleli decu – a i deca njih. Svaki pas je imao svog „vlasnika“, neko dete koje je smatralo da je baš taj pas njegov.

Devojčica (11) i njen pas Toni UPRAVO su spasili mamu i bebu kozu! (VIDEO)

Međutim, njega niko nije želeo i jedino on nije imao ime. Uvek se držao po strani jer su ga svi izbegavali. Bio je ogroman, žut sa crnim “plaštom”. Iako je imao šugu, buve i bio jako mršav. Devojčica Tia, zvezda price, sažalila se i želela baš njega da spasi – dala mu je ime Bobi, a onda deo svog novca od užine odvajala i skupljala za vakcinu i lečenje.

DEVOJČICA petface
Ilustracija

Kada je pitala roditelje da li bi mogla da ga usvoji, oni su odbili. Tada je Tia smislila plan – izlečiće ga, uhraniti, vaspitati, on će se sigurno dopasti njenim roditeljima i oni će joj dozvoliti da ga usvoji. Skupila je novac, odvela ga krijući od svih, veterinaru.

MALA VETERINARKA: Devojčica sanira povredu šape svom prijatelju – biglu Čarliju! (VIDEO)

Pao je sneg i došli su prvi mrazevi. Svaku noć, Tia je krišom gledala kroz prozor i očima tražila Bobija. Brinula se da li mu je hladno i maštala je kako će uskoro moći da ga pokrije toplim ćebencetom i pruži mu dom. Pred spavanje, Tia mu je mahala kroz prozor, a on je sedeo u snegu i gledao. Nakon pozdrava, on je nastavljao da luta snežnim ulicama do jutra. Ujutru ju je čekao i išao sa njom do škole. Posle škole je pratio do kuće. I tako sve do proleća, kada je Bobi ozdravio i postao lep pas.

DEVOJČICA petface
Ilustracija

Devojčica je sva ushićena pitala ponovo roditelje, da li bi sada mogli da ga usvoje i sva srećna je otrčala po njega da ga pokaže roditeljima. Međutim, Bobija nije bilo nigde. Trčala je svim poznatim ulicama i dozivala ga, ali Bobi se nije pojavio. Pitala je sve poznate ljude da li su ga videli, a oni su odrično odmahivali glavom. Tada se njen svet srušio – jedan dečak iz naselja joj je usput dobacio: „Ubili su ga lovci sinoć i bacili u reku, nemoj da ga tražiš više!“.

Pričom, koju smo pronašli na Internetu, smo jaaaako bili potreseni i morali smo da je podelimo sa vama. Podelite je sa drugima, jer pouka jeste – ne odbacujte pse, ne zlostavljajte ih, oni će vas uvek voleti više nego vi njih. Pružite im šansu!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.