Naslovna VESTI PSI OVA DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA – Šeta pse, a zarađenim novcem kupuje...

OVA DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA – Šeta pse, a zarađenim novcem kupuje hranu za napuštene životinje!

0
DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA

11-godišnja Hana Đorđević iz Prokuplja nam svakodnevno drži lekciju iz dobrote i humanosti. Uz podrđku roditelja i porodice nedavno je pokrenula fantastičnu misiju. Počela je da šeta pse svojim sugrađanima za simboličnu novčanu naknadu, a zarađenim novcem kupuje hranu uličnim psima.

DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA

Ona je oblepila grad plakatima sa ponudom da sugrađanima kojima je potrebna pomoć prošeta ljubimce i to za veoma malu naknadu. Ideja da na ovaj način pomogne svojim prijateljima – uličnim psima postoji već dve godine. Naravno, tada je bila još mala i njen humani podhuvat nije mogao da se realizuje.

Ne propustite ovu priču: MUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!

Ali, to je nije omelo da stalno u džepu nosi granulice i kad god vidi uličnog psa iskoristi priliku da ga nahrani. Njeni vršnjaci nose bombone i grickalice u svojim džepovima, Hana nosi hranu za one koji žive na ulici od danas do sutra. Hana, inače odlična učenica OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju kaže: „ Sa njima sam se već sprijateljila, kad me vide odmah trče ka meni jer znaju da ću da ih nahranim. Nikada ih ne izneverim jer se u džepu uvek nađe neka granula za njih. Moja ljubav nije usmerena samo na pse, već na sve životinje.”

DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA

Pročitajte i ovo: NANA JE USPELA! – Posle 45 dana velike borbe, ovaj pas živi nov život!

Ponude su počele da stižu i Hana je veoma srećna zbog toga. Doduše, nedavne kiše su oštetile prethodno postavljene oglase pa sada planira još jednu akciju obaveštavanja potencijalnih „klijenata“. Inače i plakate je sama osmislila i napravila.

DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA

Hana ima pravi mali zoovrt u svom domu. Čuva dva psa, dve mačke i kunića. Želja joj je da jednog dana ima svoj azil i da brine i pomaže svim životinjama koje su prepuštene same sebi. Hanina porodica joj daje veliku podršku, što nije ni čudno, s obzirom da su joj upravo oni i usadili veliku ljubav prema životinjama. „Kada nam je stidljivo rekla šta želi da uradi, prvo smo se malo zamislili, ali nismo imali srca da je odbijemo. Znamo koliko voli životinje i da bi pre njih nahranila nego sebe. Sve što je rekla i osmislila mi smo prihvatili, ona to radi isključivo iz humanih razloga” – priča Hanina baka Gordana.

DEVOJČICA JE PRIMER SVIMA

Hana se za razliku od mnogih ne boji uličnih pasa. Kaže da ih pripitomi njena ljubav koju oni odmah osete. Sa svima vrlo brzo postaje prijatelj i oni je sa radošću sreću na ulicama znajući da će uvek nešto dobiti od svoje prijateljice. Ova neverovatna devojčica svoj džeparac ne troši na igračke. Svaki dinar koji dobije ide za hranu za životinje. Ako to već znamo, ostaje nam samo da je podržimo i pozovemo sve vlasnike pasa u Prokuplju da se odazovu Haninom pozivu. Njihovi ljubimci će biti u sigurnim rukama, a tako će pomoći ovoj devojčici da ispuni svoju humanu misiju.

Izvor:  juznevesti.com   Foto: Lj. M.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIŠLIJE, DOĐITE NA IZLOŽBU I POMOZITE UGROŽENIM KUCAMA I MACAMA! – Subota, 06. februar 2021. od 12,00 sati
Sledeći tekstPRESLATKO ŠTENE JE BILO IZGRIŽENO GOTOVO DO SMRTI – Pogledajte ga danas! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime