Naslovna VESTI PSI DECA O KOJIMA SANJA SVAKI PAS! Devojčice iz Pljevalja brinu o 25...

DECA O KOJIMA SANJA SVAKI PAS! Devojčice iz Pljevalja brinu o 25 pasa!

0
devojčice iz pljevalja

Navikli smo da napuštenim životinjama pomažu pojedinci i to odrasli posjedinci ili udruženja. Ipak, kada se na jednom mestu okupe devojčice od 14 godina, koje vole pse, desi se nesvakidašnja priča o spašavanju i zbrinjavanju pasa, jednom udruženju i blogu o psima. O čemu se radi? Nastasja Petrović jer 14ogodišnja devojčica iz Novog Sada, koja odlazi kod svoje bake u Pljevlja. Upravo u tom gradu, sa svojim drugaricama Andreom, Anđelom, Ajlom i Almom brinu o 25 pasa, koje redovno hrane, obilaze i prikupljaju novac za njihovu sterilizaciju. U svemu tome im pomaže gospođa Vanja Ječmenica, ali devojčice mahom sve rade samostalno.

Kako bi prikupile novac za hranu i sterilizaciju pasa o kojima brinu, Nastasja i njene drugarice su prošle godine osnovale udruženje “Lea” iz Pljevalja. Iako udruženje nije formalno ustanovljeno, to ne sprečava devojčice da organizuju Lea štandove na kojima prodaju stikere, slajmove, kozmetiku, narukvice i ručne radove. Sav zarađen novac ide napuštenim životinjama o kojima brinu. Ipak, to nije dovoljno jer im treba novac za sterilizaciju i svakodnevnu hranu za pse, kaže za Petface Nastasja Petrović.

LEPI MIĆKO: nekada maltretiran, danas lepotan koji traži dom!

devojčice iz pljevalja

Pored novčanih problema, devojčice imaju problem i sa šinterima, koji često odvode njihove pse, pa su tako četiri od njih odveli i nikada se nisu vratili. Kada se to desilo sve su bile pretužne, što zbog pasa, što zbog činjenice da su deca i da ih niko ne shvata ozbiljno. Svoje udruženje i pomoć psima, devojčice promovišu na instagram nalozima @udruzenjeleapljevlja i @blogdog.rs na kojem pišu sjajne savete o nezi i zdravlju pasa.

ŽENE OGROMNOG SRCA – Dve žene same brinu o preko 50 MAČAKA I 20 PASA! (Video)

Kada pišemo o deci koja su ovoliko plemenita, ne možemo da sakrijemo emocije i oduševljenje činenicom da divne dece ima i da samo treba da ih potražimo. A vi ukoliko želite da pomognete junakinjama naše priče, zapratite njihove profile, raširite priču o  njima ili ako želite da im donirate novac za pse, kontaktirajte ih preko gore navedenih Instagram profila. Ova priča nam je ulepšala dan! Možemo samo da kažemo – bravo Nastasja, bravo devojčice! Vi ste heroji našeg dana, nedelje i meseca!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta bez prethodne saglasnosti autora.

Autor: Petface.net; Foto: Udruženje “Lea”

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstANI SE NIJE PREDALA – Pas koji je ostavljen da umre (Video)
Sledeći tekstONI SU UVEK NAŠA PODRŠKA: Kako joj je pas pomogao da se izbori sa anksioznošću

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime