Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da stavite mačku na dijetu?

Kako da stavite mačku na dijetu?

0
dijeta petface

dijeta: Da li ste se ikada zapitali šta da radite sa svojom gojaznom mačkom? Mačaka sa prekomernom težinom ima mnogo više nego onih normalne težine i sve češće posećuju veterinarske ambulante zbog brojnih poremećaja. Da budemo precizniji, gojazne mačke su sklonije dijabetesu i artritisu.

dijeta petfaceMeđutim, morate biti veoma obazrivi ukoliko želite da stavite mačku na dijetu. Prvo je potrebno da je odvedete na pregled, izmerite težinu i testirate krv i urin. Ukoliko su nivoi tiroidnog hormona u redu, a mačka nema nikakvih fizičkih i metaboličkih disfunkcija, tek onda možete staviti vašu krznenu debeljucu na dijetu.

Pročitajte još: Nemarom vlasnika, Sprinkls je bolesna mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma!

Najčešći razlog zbog kojih se vaša maca ubucila jeste zato što joj dopuštate da jede šta god želi i kad god želi. Takođe, ne bi trebalo da hranite mačku ugljenim hidratima, jer mačke nemaju enzim amilazu, koji pomaže u preradi i varenju ove hrane. Pored toga, trebalo bi da izbegavate da svojoj mezimici prečesto dajete poslastice. To što je ova hrana prilagođena mačkama, ne mora da znači da one mogu da je jedu u neograničenim količinama.

dijeta petfaceU dogovoru sa veterinarom treba postepeno uvesti dijetu, to jest hranu prilagođenu gojaznim mačkama. Tako će mačka jesti hranu bogatu proteinima, koja će joj vremenom pomoći da izgubi na težini. Zajedno sa veterinarom pratite proces mršavljenja vaše ljubimice kako biste bili sigurni da sve ide predviđenim tempom i tokom.

Pročitajte još: Gojaznost kod mačaka

Hrana koja je savršena ukoliko želite da vaša ljubimica oslabi jeste Light Sterility Adult brenda Personal Trainer. Ova hrana sadrži funkcionalne sastojke koji pospešuju opšte dobrostanje vaše mačke i pomažu povratak idealne težine vaše mezimice. Još jednu prednost ove hrane čine amino kiseline iz ribljih proteina zajedno sa L-karnitinom koji doprinose pravilnom održavanju mišićne mase.

dijeta petfacePersonal Trainer – jer svaka cica može da bude zgodnica. 🙂

Prethodni tekstTUŽNA VEST: Uginuo Mange, pas, pratilac Jovana Memedovića!
Sledeći tekstVELIKA SREĆA za malog psa: On baš uživa u vožnji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime