Naslovna VESTI PSI DIRLJIVA LJUBAV PREMA PSU! – Čovek na samrti živeo dok nije našao...

DIRLJIVA LJUBAV PREMA PSU! – Čovek na samrti živeo dok nije našao novi dom svom ljubimcu

0
dirljiva ljubav

Ljubav čini čuda. Ovo je ponovo dokazano dirljivom pričom o čoveku kome je dijagnostifikovano teško oboljenje ALS. Progresivna bolest je uzimala maha ali Džon Veston nije bio spreman da umre pre nego što svom ljubimcu obezbedi nov odgovarajući dom.

Džon i PavPav, mešanac nemačkog ovčara, su se upoznali kada je Džon već znao da boluje od smrtonosne bolesti i koristio invalidska kolica. Uzeo je PavPava i obećao da će mu pre nego što umre obezbediti novi dom.

dirljiva ljubav

Doktori su Džonu u tom trenutku prognozirali još šest meseci života. Živeo je još tri godine i svi njegovi prijatelji smatraju da zasluga za to vreme pripada upravo psu PavPavu. Vrlo brzo su postali prijatelji i potpuno nerazdvojni. PavPav je spavao u svom krevetu neposredno pored Džona i bio velika podrška sve dok Džon nije shvatio da se kraj približio.

BEZOBZIRNO I BEZDUŠNO – Ostavio 11 štenaca na ulici. Policija zna ko je počinilac.

Tražio je od prijatelja da oglase njegov zahtev da želi da preda PavPav u sigurne ruke. Insistirao je i da upozna sve zainteresovane. „Tražim dom i ljude koji će ga voleti kao što ga volim ja.“ napisano je između ostalog u oglasu. Na Džonov oglas se javio veliki broj potencijalnih udomitelja koji su bili dirnuti ovom pričom.

dirljiva ljubav

Džon je upoznao mnoge zainteresovane ali mu se jedan posebno dopao. Berni Knob je odmah uspostavio odličan kontakt sa PavPavom. Džon ih je posmatrao iz svog kreveta kako se igraju i maze i onda pozvao Bernija da priđe. Zatražio je da mu izvade cevčicu za disanje  kako bi mogao da govori i rekao: „Ti si dobar momak… Ovo je dobro.“ Odlučio se Bernija.

dirljiva ljubav

Džon Veston je umro tri dana kasnije. Njegova bliska prijateljica koja ga je i upoznala sa PavPavom je izjavila: Mislim da je upoznao pravu osobu za PavPava i najzad je mogao da ode. Džon je ovaj svet napustio srećan.“

STRAVA – KOST I KOŽA! – Da li će preživeti?

PavPav danas ima 16 godina i živi u Los Anđelesu sa još dva psa. Nedavno mu je otkriveno oboljenje poznato kao megaezofag i mora da se hrani u uspravnom položaju. Berni Knob mu je izradio prilagođenu stolicu kako bi olakšao PavPavu uzimanje hrane. Rekao je: „Nadam se da Džon čuva i PavPava i nas i da je zadovoljan kako se brinemo o njemu.“

Izvor:  theanimalrescuesite Foto:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZOBZIRNO I BEZDUŠNO – Ostavio 11 štenaca na ulici. Policija zna ko je počinilac.
Sledeći tekstOVO JE ČUDO PO IMENU SKIPER! – Niko nije verovao da će preživeti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime