Naslovna VESTI PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Ova beba žirafa nije imala šanse, ali je...

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Ova beba žirafa nije imala šanse, ali je kraj nje bio jedan neobičan prijatelj

0
PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Prijateljstva među različitim životinjskim vrstama ne prestaju da nas fasciniraju. Do sada smo videli mačke i patke kako se maze, majmunčiće koji se jure s tigrovima… U prirodi možete naići na razne neobične spojeve, a o jednom baš takvom je današnja priča.

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Naime, našeg junaka, žirafu Džeza, majka je napustila odmah po rođenju. To je značilo da su mu šanse da preživi veoma male, ali se sreća uskoro preokrenula u njegovu korist.

VELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!

Džez je imao samo tri dana kada ga je pronašao jedan farmer, koji je odmah pozvao lokalni Centar za rehabilitaciju nosoroga. Zaposleni u Centru su rado priskočili u pomoć maloj odbačenoj žirafi, koja je do tog trenutka već bila veoma slaba i dehidrirana. Bila joj je potrebna sva pomoć koju je mogla da dobije.

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Centar koji je prihvatio Džeza specijalizovan je za rehabilitaciju nosoroga, ali to ih nije sprečilo da daju sve od sebe da pomognu i žirafi. Kada je stiglo kod njih, mladunče žirafe je bilo u komi, a radnici u Centru su pokušali da ga oporave infuzijom, što je dalo odličan rezultat. Džez se probudio 18 sati kasnije.

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Međutim, lečenje žirafice bilo je pravi izazov, budući da je već bila visoka skoro 180cm. Da bi ga nahranili zaposleni u centru morali su da se penju na stolice. Veterinari specijalisti su im se pridružili u ovoj misiji i polako su uspevali da vrate Džeza na noge.

POKAZAO ŠTA ZNAČI BITI ČOVEK: Policajac je čekao pomoć za povređenog psa

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Ono što je najviše privlačilo pažnju tokom Džezovog oporavka bio je Hanter. Ovaj belgijski ovčar, miljenik Centra za rehabilitaciju nosoroga, iz nekog razloga razvio je instinktivno posebnu vezu sa malom žirafom, i kada je Džez bio previše slab, toliko da mu je budućnost bila neizvesna, Hanter je odbijao da jede. Kada bi Džez počeo da se oporavlja, Hanter bi takođe ponovo imao apetit. Džezu je bilo potrebno i mnogo odmora, a za Hantera nije bilo ničeg lepšeg od maženja sa žiraficom.

PRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA

Nažalost, mala žirafa je uginula. Hanter ni na trenutak nije želeo da se odvoji od svog prijatelja i bio je kraj njega da mu pomogne da mirno ode na onaj svet.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!
Sledeći tekstPUCAO I UBIJAO PTICE PO GRADU: Da li će biti primereno kažnjen!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime