Naslovna VESTI PSI DOBIJA BATINE JER JE „NEPOSLUŠAN“! – Pas Meda pati jer niko ne...

DOBIJA BATINE JER JE „NEPOSLUŠAN“! – Pas Meda pati jer niko ne razume njegovu prirodu.

0
Meda dobija batine

Meda je klasičan mešanac čiju je životnu istoriju teško istražiti. On je, kao i svaki pas koji nije dobio priliku da se neko bavi njegovim ponašanjem radoznao, razigran i ponekad nestašan, lajav, sklon jurcanju za svime što se kreće… Njegova nesputana energija se pogrešno tumači pa on svakodnevno dobija batine jer je neposlušan.

Meda dobija batine

Prema rečima Lidije Raičević Jug, Meda se doselio sa svojom porodicom pre oko mesec dana u jedno domaćinstvo u Bačkom Monoštoru kraj Sombora. Lidija nije mogla da sluša Medino  zapomaganje zbog batina i grubosti koje je dobio od svojih vlasnika. Obratila se vlasnicima, a oni su objasnili da moraju da ga tuku jer „juri kokoške“. Posle tog razgovora, vlasnici su se odlučil da Medu izbace iz doma.

Pročitajte i ovo: DA LI IMA KRAJA? – Nova dva slučaja zlostavljanja!

Nesrećnik nije znao kuda će. Nije razumeo šta je skrivio, šta se dogodilo. Ostao je ispred kuće, gledao kako vlasnici ulaze i izlaze kao da on ne postoji. Lidija, koja nije mogla da skloni Medu, učinila je sve što je mogla u tim okolnostima. Svakodnevno mu je donosila hranu i vodu, koristila retke trenutke slobodnog vremena da bude sa njim da ga mazi i malo se poigra sa njim. Trudila se da mu pokaže da nije sasvim sam, napušten i da neko misli na njega.

Meda dobija batine

Ponovo je u više navrata pokušala da u razgovoru promeni stavove vlasnika. Najzad je uspela da ih nagovori da počnu da mu daju hranu i da mu pokažu bar malo pažnje. A onda su vlasnici doneli novu odluku. Vratili su Medu u kuću iz koje su se nedavno preselili. Kako bi rešili problem Medine „neposlušnosti“, vezali su ga na lanac u dvorištu. Meda je opet zbunjen. I pored batina on i dalje voli ljude koji ga ne razumeju i čini se, baš i ne vole. Lanac kojim je vezan ga sprečava da se vrati u novu kuću i da bude uz ljude za koje naivno veruje da su njegova porodica.

Meda dobija batine

Priča o Medi, njegovoj prirodi, njegovoj veri u ljude i njegovoj patnji koju mnogi ne mogu da razumeju je zapravo priča o ljudima. I dalje postoje oni koji pse i mačke vide i prepoznaju samo „kao obične životinje“. Postoje oni koji ne razumeju i ne vide u njima živa bića koja imaju osećanja, ljubav, vernost, poverenje. Postoje oni kojima oni ne znače ništa više od čuvara koji treba da zalaje kada obaveštava da je neko ušao u dvorište ili juri miševe i pacove, često mnogo više smeta nego što je koristan. Kao što i sami žive na margini društva, tako se ponašaju i sa ostalim životinjama.

Pročitajte i ovo: NEKO je najzad ČUO njegove VRISKE! Spasavanje šteneta koje je umiralo na -17°

Meda, kao i mnogi slični „ljubimci“ nikako ne zaslužuje ovakvu sudbinu. Lidija je svedok koliko ljubavi, dobrote i radosti poseduje ovaj mali mešanac. Zna da bi on uz samo malo razumevanja, strpljenja, ljubavi i prave pažnje bio pravi član porodice. Njemu je to potrebno, on želi da bude deo porodice, da ima nekoga koga obožava i ko mu uzvraća ljubav.

Meda dobija batine

Medi je potreban pravi dom i neko ko će ga iskreno voleti. Nije on neposlušan zato što je zao. On je mlad, niko se nije bavio njime i on ne zna za bolje. Nikada mu niko nije s ljubavlju pokazao kako da se ponaša. On svojim nestašlucima skreće pažnju na sebe. Pažnju koju ne dobija… Ako imate dovoljno srca i ljubavi, pomozite nam da Meda dobije dom i porodicu kakvu zaslužuje. Da više ne mora da se brine da li će ga ljudi pogledati s ljubavlju ili će dobiti udarac. Javite se Lidiji Raičević Jug i dogovorite se. Ona je uspela da nagovori Medine vlasnike da ga predaju nekome ko će Medu zaista voleti a to je prvi korak ka Medinoj novoj žansi da ostvari sreću.

Izvor:  Lidija Raičević Jug

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA ZAHVALNOST! – Ljubi spasioce koji su je izvukli iz plastične cevi!
Sledeći tekstZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo novu priliku.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime