Naslovna VESTI DA LI BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE ZA LJUBIMCE: Najavljeno raspisivanje tendera za...

DA LI BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE ZA LJUBIMCE: Najavljeno raspisivanje tendera za izgradnju groblja! (VIDEO)

0
dobija groblje za ljubimce petface
Foto: Bixabay/jenniferva

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca biti raspisan najverovatnije u septembru.

-U ovom trenutku, Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu. Građevinska dozvola se očekuje u septembru ove godine, kada ćemo da raspišemo tender za izbor izvođača koji će da gradi groblje. Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg gradimo saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinge, prateću komunalnu infrastrukturu i administrativni objekat – rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

PROČITAJTE I:

TEŠKA AKCIJA SPASAVANJA: Štene iz Subotice se ZAGLAVILO IZMEĐU DVA ZIDA i plakalo za pomoć! (VIDEO)

MISLILI SU DA JE KRZNO ZACEMENTIRANO: Ova kujica je bila toliko zanemarena, DA NIJE LIČILA NA PSA! (VIDEO)

ZATVORIO JE OČI ZAUVEK: Pas koji je upucan u Zaječaru – IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU! (VIDEO)

On je rekao da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi.

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom. Kompleks groblja je podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu – administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu; srednju zonu – koja je namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu – u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

dobija groblje za ljubimce petface
Foto: Bixabay/GailRubin

U saopštenju se navodi da će se prostor za sahranjivanje sastojati od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje. Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama.

Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja. Za sahranjivanje u zemlji predviđena su tri tipa grobnih mesta: malo, srednje i veliko, rozarijumi i kolumbarijumi planirani su u blizini ulaza na groblje, dok je za zajedničko sahranjivanje predviđen slobodan prostor pokriven travom za sahranjivanje bez posebnih obeležja i smešten je u dnu kompleksa.

Po obodu kompleksa planirano je zaštitno zelenilo širine 15 metara, a drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.