Naslovna PETOPEDIJA PSI Dodatna briga o rasama pasa koje se NE LINJAJU

Dodatna briga o rasama pasa koje se NE LINJAJU

0
dodatna petfcace

Iako tako ne deluje na prvi pogled, rasama pasa koje se ne linjaju je potrebna dodatna briga. To što njihova dlaka ne opada, ili opada mnogo manje nego kod drugih rasa, ne znači da im nije potrebna dodatna nega.

dodatna petfaceOvi psi su češće izbor vlasnika sa alegrijama jer u mnogo manjem broju izazivaju alergijske reakcije baš zbog toga što se mnogo manje linjaju. Ukoliko razmatrate da nabavite psa koji se ne linja baš zbog alergija, najbolje bi bilo da neko vreme provedete sa njima kako biste se uverili da niste možda alergični i na pljuvačku psa.

Pročitajte još: Psi koji se ne linjaju – mit ili stvarnost?

Među nelinjajućim rasama se nalaze: maltezer, jokrširski terijer, pudla, havanezer, patuljasti šnaucer, zapadnoškotski beli terijer, kovrdžavi bišon, ši-cu i drugi.

Očigledna prednost rasa koje se ne linjaju je to što će biti veoma malo dlake koju treba da čistite po kući, tako da ne morate da usisavate svako malo i da brinete o tome kako će vam izgledati dom ukoliko gosti dođu nenajavljeni.dodatna petface

Ono što je ipak potrebno jeste da povedete više računa o grumingu vašeg ljubimca. Ne samo da će vaš ljubimac biti besprekoran stalno, već ćete i smanjiti mogućnost nastanjivanja spoljnih parazita na njemu zbog redovne kontrole dlake.

Psi koji se češće sređuju obično imaju zdravije krzno i kožu, a ukoliko nemate dovoljno finansija za profesionalnog grumera često, vrlo lako možete i sami da se postarate o svom voljenom psiću.

Pročitajte još: Devet rasa pasa koje se linjaju najviše

.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBerija su ostavili u telefonskoj govornici, toliko maloj, da nije mogao da LEGNE!
Sledeći tekstVIŠE NEMA IZGOVORA: Besplatna sterilizacija pasa i mačaka u Zrenjaninu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime