Naslovna VESTI PSI DIVNO: Pas je donirao krv kako bi jedno mače preživelo!

DIVNO: Pas je donirao krv kako bi jedno mače preživelo!

0
donirao krv petface

donirao krv: Par mačića je pronađen u jednom napuštenom dvorištu u Sakramentu, Kalifornija. Naime, njih je pronašla jedna porodica i donela ih je u prihvatilište SPCA. Mačići su bili u jako lošem zdravstvenom stanju, a zaposleni su znali da im je potrebna pomoć i to odmah.

Pročitajte još: GORNJI MILANOVAC: Cezar je pas koji je i mama i tata petomesečnom mačetu! (VIDEO)

Kada su ovi mališani stigli u prihvatilište, oni su imali društvo psa čija je vlasnica bila Sara Varani, jedna od zaposlenih. Ljubav između njih planula je od prvog trenutka. Pas Džejmi je bio njihov zaštitnik.

Kod nas je došla porodica koja je našla ova dva mačeta koja su se niotkuda pojavila u jednom napuštenom dvorištu. Deluje da su njih dvoje jedini iz legla koji su uspeli da prežive. Oboje su bili neuhranjeni i slabi. Jedno od njih imalo je tešku infekciju oka zbog koje skoro nije moglo da vidi, rekla je Sara Varani.

donirao krv petfaceKoliko je infekcija bila ozbiljna govori i podatak da su doktori razmišljali da uklone očne jabučice ovom mališanu. Nakon konsulacija došli su na ideju da pokušaju da mu spasu bar jedno oko, korišćenjem antibiotika i specijalnog seruma. Da bi serum bio napravljen, bila je potrebna velika količina krvi. Tu je Džejmi stupio na scenu. S obzirom da je krv korišćena za pripremu ovog seruma, a ne za klasičnu transfuziju, nije bilo bitno ko je donor. I tako je ovaj pas dobio priliku da svom malenom prijatelju omogući da vidi, tako što je donirao krv za pravljenje ovog seruma.

Pročitajte još: KAKVA SREĆA: Bolesno i napušteno mače, našlo je svoj dom!

Ovaj metod lečenja je već ranije primenjivan u prihvatilištu, pa zaposleni veruju da će se pokazati uspešnim i ovog puta. Mače sada izgleda mnogo bolje i počinje polako da otvara oči. Iz ovog prihvatilišta veruju da će vremenom njegovo stanje biti mnogo, mnogo bolje.

donirao krv petface

Džejmi zaista voli svoje nove drugare. Njegova vlasnica je rekla:

-Ne postoji nešto što Džejmi u životu više voli od mačića. Da može da govori, ja iskreno verujem da bi i ona sam zahtevao da donira krv za svoje prijatelje.

DIVNA, TOPLA PRIČA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.