Naslovna VESTI MAČKE DRAMA NA VRHU DRVETA – Posle 12 sati Rio je ponovo na...

DRAMA NA VRHU DRVETA – Posle 12 sati Rio je ponovo na sigurnom

0
drama na vrhu drveta

Život na visini za mačke može biti veoma opasan. Mnogo je slučajeva kada mačke u pokušaju da ulove pticu ili nekog insekta polete u prazno sa viših spratova zgrada u kojima žive. Posledice ponekad mogu biti i fatalne, ali lakši ili teže povrede su obavezan deo ovakvih padova. Priča koju vam prenosimo iz azila Dumovac u Hrvatskoj potvrđuje da se sve to može i dodatno iskomplikovati.

Prelepi beli mačak Rio pao je sa balkona na drugom spratu zgrade u kojoj živi. Čini se da nije doživeo ozbiljnije povrede ali na zemlji ga je sačekala još jedna nezgoda. Napao ga je pas!

drama na vrhu drveta

Prestravljeni Rio je potražio spas na obližnjem drvetu. Brže-bolje se uzverao uz stablo i tako izbegao novu nesreću. Ali nije se tu zadržao. U panici, stigao je do vrha visokog drveta i tu je zapeo.

TUGA U ŽELJEZNIČKOJ STANICI LAJKOVAC – Pronađeno Micino telo.

Kako bi se sklonio od kiše, zavukao se u bršljen i nije želeo ili nije mogao da siđe sa drveta. U ponoć je stigla spasilačka ekipa Azila Domovec. Odmah su shvatili da vatrogasno vozilo sa pokretnim merdevinama ne može prići. Odlučili su se za strpljenje i privlačenje Ria hranom.

drama na vrhu drveta

Postavljena je daska između prozora i drveta, a na ivici prozora posuda sa hranom.  Sati su prolazili, Rio nije dolazio. Svo dozivanje njegovih vlasnika nije pomoglo. Rio je bio suviše uplašen.

drama na vrhu drveta

MAČKA SA 10 ŽIVOTA! Da li zaista postoji kloniranje mačaka?

Kada je svanulo odlučili su se za novi pristup ali mreža kojom su pokušali uhvatiti Rija se pokazala beskorisnom. Najzad, novo rešenje. Riov vlasnik je teleskopskim makazama privukao granu na kojoj je bio mačak, a jedan od spasilaca je iskoristivši svoju visinu uspeo da dohvati Ria.

drama na vrhu drveta

Rio je bio na sigurnom. Uspeli su da ga na brzinu pregledaju jer se otimao kako bi što pre stigao do svoje hrane. Osim manjih, površinskih rana na jednoj šapi Rio je bio nepovređen. Posle pada i napada psa imao je puno sreće. Valjda je nešto naučio. Za sada uživa u svojoj hrani. Mačka je to – zar ne?

Izvor:  Facebook stranica Azil Dumovec

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS JE LAJAO, a ovaj čovek ga je PRATIO i naišao na POTRESAN PRIZOR
Sledeći tekstELZA NIJE IZDRŽALA – Mesecima držana na lancu umrla od gladi i smrzavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime