Naslovna VESTI DRAMA U ZALEĐENOM JEZERU – Dva konja propala u ledenu vodu. (VIDEO)

DRAMA U ZALEĐENOM JEZERU – Dva konja propala u ledenu vodu. (VIDEO)

0
dva konja propala u ledenu vodu

Dva konja su pobegla sa farme u Pensilvaniji i tokom lutanja došli do obližnjeg zaleđenog jezera. U trenutku kada su se bili na nekoliko metara od obale, led je popustio pod njihovom težinom i oni su se u trenu našli u ledenoj vodi. Činilo se da im nema spasa.

Srećom, jedan od suseda ih je ugledao kroz dvogled i odmah pozvao vatrogasnu jedinicu. Konjima su jedino glave virili iz vode dok su bespomoćno pokušavali da pronađu izlaz iz smrtonosne zamke.

PASTUV MEDOKS ŽELI DA VAM NEŠTO KAŽE – Pažljivo ga poslušajte i odazovite se njegovom pozivu!

Kada su vatrogasci stigli na mesto nesreće shvatili su da zbog težine konja i udaljenosti od obale ne mogu da ih izvuku kranom sa svog vozila. Dok su pravili planove za spasavanje, na mesto događaja se okupio veliki broj građana koji su doneli prekrivače, ćebad i grejače.

dva konja propala u ledenu vodu

Ubrzo smišljen je plan. Posebna ekipa vatrogasaca je dopuzala preko leda do otvora u kome su se nalazili konji. Tada su počeli da motornim testerama seku led kako bi napravili prolaz već izmorenim životinjama do obale. Oeracija je trajala gotovo čitav sat i svi su bili više nego zabrinuti da li će konji izdržati u ledenoj vodi. Najzad, staza je probijena i konje su pažljivo doveli do obale na bezbedno.

Pogledajte vido zapis ovog dramatičnog spasavanja.

Tu su odmah pregledani od strane veterinara. Ustanovljeno je da pored promrzlina i nekoliko ogrebotina od santi leda nemaju većih povreda. Odmah su im date velike količine infuzionih rastvora kako bi se sprečile pojave kolika. Veterinari su nastavlili nadzor još nekoliko dana posle nesreće.

ZVEZDA KANTRI MUZIKE SPASAO 70 KONJA – Vili Nelson kaže: To su najsrećniji konji na svetu!

dva konja propala u ledenu vodu

Ceo grad se udružio u spasavanju ova dva konja. Hvala svima koji nisu gubili nadu i uložili veliki napor uprkos opasnosti koja im je pretila od pucanja leda tokom spasavanja.

Izvor:  lexnau.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstURNEBESNO – Ovakavo lajanje niste do sada čuli… iznenadilo je i njega
Sledeći tekstKAKAV DIVAN ČOVEK – Proveo noć sa lutalicom koga je spasao.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime