Naslovna VESTI MISLILA SAM DA JE MRTVA – Dramatično spasavanje konja iz muljevitog jezera

MISLILA SAM DA JE MRTVA – Dramatično spasavanje konja iz muljevitog jezera

0
mislila sam da je mrtva

Neki ljudi namerno ili iz neznanja nanose povrede životinjama. Slučaj dramatičnog spasavanja kobile Lune govori koliko jedan nesmotren potez može biti opasan po život čak i ovako velikih životinja.

dramatično spasavanje konja

Luna ima 14 godina, a vlasnica je ima od svoje 10 godine. Jednog dana dobila je poruku da je 6 konja iz pobeglo iz njenog ograđenog imanja. Jedan od konja se nalazio u obližnjoj reci. Kada je stigla na svoje imanje tu su se već nalazila tri vatrogasna vozila i vozilo za hitne intervencije.

Pročitajte i ovo: TRAGIČAN ZAVRŠETAK OLIMPIJADE ZA DŽET SETA: Konj otišao „preko duge“ posle ozbiljne povrede

Kada je ugledala konja u reci pomislila je da je Luna mrtva. A onda je shvatila su dramatičnost situacije. Luna je u jednom trenutku podigla glavu iz vode i svi su shvatili da ne može da se osloni na muljevito dno. Bila je na izmaku snaga i preplašena toliko da niko nije mogao da joj priđe.

dramatično spasavanje konja

Ipak, kada je jedan od radnika na imanju ušao u vodu i krenuo ka njoj Luna je počela polako da pliva ka njemu. On je uspeo da joj nabaci uzde na glavu ali se ona opet okliznula i počela da pliva dalje od obale. Svi su bili zabrinuti jer joj je od umora glava često tonula. Bila je više od jednog sata u blatnjavoj zamci.

dramatično spasavanje konja

Jedan od vatrogasaca je doplutao do Lune koja je bila u panici i uspeo da uhvati jednu od uzdi. Tada su počeli da je privlače prema obali. Tek posle više pokušaja uspeli su da izvuku prednje noge na obalu a onda i zadnje. Iako su svi očekivali da će Luna pasti od iscrpljenosti, čim je dotakla čvrsto tlo ona je pojurila preko livade vukući za sobom vatrogasca koji je čvrsto držao uzde.

dramatično spasavanje konja

Kada su je najzad malo primirili, veterinarka joj je dala jak sedativ kako bi mogla da je pregleda. Osim nekoliko površinskih ogrebotina i otoka nogu Luna nije imala veće povrede.

Pročitajte i ovo: GREJE SRCA I VRAĆA NADU: Poni koji donosi radost bolesnoj deci

Utvrđeno je da je neko namerno otvorio kapiju na zadnjem delu korala u kojem su boravili konji. Zašto je to učinio još uvek nije utvrđeno pošto počinilac još uvek nije identifikovan. Ovakvo neodgovorno ponašanje je moglo da dovede do tragičnog ishoda.

Izvor:  yourhorse.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVE ZA LJUBAV PREMA PSU: Čovek rizikovao zatvor da bi spasio život pitbulu
Sledeći tekstPRENOSIMO: Kosovska Mitrovica – grad ubica pasa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime