Naslovna VESTI PSI Mili, maleni pas sa dredovima doživljava potpuni preobražaj

Mili, maleni pas sa dredovima doživljava potpuni preobražaj

0

Ne srećete često pse sa dredovima, zar ne? Tako ni zaposleni udruženja za zaštitu životinja na Bahamima, sve dok nisu sreli Mili, malenu kerušu koja je bila toliko ućebana i zapuštena da joj nije bilo moguće videti ni oči.

dredovima petfaceMili je pronađena krajem 2017. godine i bila je prekrivena dredovima koji su joj prekrivali celo telo i stvarali dodatnu težinu ovog malenog psića. Zbog toga je imala poteškoća sa kretanjem, jer je gazeći po svojoj dlaci, vukla i svoju kož.

Patricija Vaskez, volonterka u prihvatilištu znala je, čim je videla Mili, da će je povesti kući sa sobom.

– Bila je u velikom bolu, ali veoma zahvalna. Od prvog trenutka kada sam je videla, znala sam da je predivan pas pun ljubavi, rekla je Vaskez.

Pročitajte još: Psi ućebane dlake do neprepoznatljivosti sada dobijaju pomoć

Kada joj je uklonjena sva dlaka, bilo je jasno i da je neuhranjena, a i videle su se otvorene rane na njenom prednjim nogama koje je, pretpostavlja se, zadobila gaženjem po sopstvenoj dlaci dugo.

Ali samo nekoliko nedelja provedenih kod Vaskez, učinilo je da se Mili, nekada pas sa dredovima, gotovo potpuno oporavi. Lagano je dobijala na kilaži i snazi i obožavala je što je postala deo porodice.

dredovima petfaceVaskez ima i posebno prihvatilište za zanemarene životinje raznih vrsta, kao što su zečevi, prasići, kokoške, koze, ovce i poniji. Mili je možda mala, ali je to nije sprečilo da se brzo sprijatelji sa veoma velikim članovima prihvatilišta.

Iako porodica živi na Bahamima, Mili nije baš preterani obožavatelj mora, ali umesto toga obožava da se vozi u kolima za golf sa svojom starijom sestrom, mastifom Megi.

Pročitajte još: Napušteni pas je bio toliko ućeban da mu je noga bila zalepljena za uvo

Ako imate dugodlakog psa, morate znati da je redovno, ako ne i svakodnevno, četkanje obavezno. Na taj način ćete pomoći svom ljubimcu da ne dođe u problematičnu situaciju u kojoj se našla i Mili, ali ćete i pomoći sebi da manje i ređe sređujete i čistite svoj dom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.