Naslovna VESTI Mladić (29) dresira zmije i druži se čak i sa onim najopasnijim!

Mladić (29) dresira zmije i druži se čak i sa onim najopasnijim!

0
dresira zmije petface

Ponekad nam deluje teško da naše kućne ljubimce, pogotovo pse, pošaljemo na spavanje kad i mi idemo. Oni baš tada počnu da laju.

Kako bismo tek onda izašli na kraj sa nekim drugim životinjama? Recimo sa zmijama, otrovnicama! Kako njih poslati na spavaje?

dresira zmije petface

U Šarm El Šeiku mladi Amier El Refaie bavi se čudni zanatom. On dresira zmije i svaku, kako bi se to reklo, “zna u dušu”. Druži se sa najopasnijim zmijama na svetu i uživa u tome. Refaie, zaljubljenik u zmije poslednjih pet godina svakodnevno provodi vreme sa njima i kaže da su mu gmizavci bliži nego pojedini ljudi.

NEVEROVATNA PRIČA: Kraljevska kobra čuvala dva šteneta u jednom bunaru čak 48 sati!

-Svet zmija je ogroman, dreser mora da nauči tajne lova i hvatanja zmija. Ako nije upoznat, mogao bi biti izložen smrtonosnom otrovu u bilo kom trenutku, kaže Refaie.

Prilikom dresure, Refa drži svaku zmiju za rep i lagano je vraća nazad, napred, pa zatim bočno. Sve u ritmu lagane indijske muzike. Kada se zmija umiri, legne naspram nje i pogledaju se u oči pre nego što se dotaknu čelom.

dresira zmije petface

Ovaj dvadesetdevetogodišnjak ima 13 zmija i nada se će „šarmiranje“ zmija, kako on kaže, postati interesantno za posetioce Egipta.

JEZIVA PRIČA: Vlasnica spavala sa zmijom, dok nije shvatila da njen ljubimac želi da je pojede!

U ovoj zemlji turizam je u velikom padu nakon dugogodišnjih političkih previranja i napada islamskih militarista. Plaže i turističke destinacije, ronilački turizam oko Šarm El Šeika su privlačile oko četvrtine turista koji su dolazili u Egipat. Turizam je jedan od glanih izvora prihoda u toj zemlji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.