Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

0
dug život petfacfe

Dug život i tajna mladosti, za kojima toliko uporno tragamo, priroda je sakrila u sastojcima dostupnim svima, a koji su nam poznati kao antioksidanti. 🙂 Antioksidanti su sastojci koji se prirodno nalaze u organizmu, kao i u biljkama, poput voća i povrća. Najpoznatiji antioksidanti su vitamini A i C, zatim vitamin E, kao i lutein i beta – karoten.

dug životKako su oni od veoma velike važnosti za smanjenje oštećenja ćelija, novija istraživanja su pokazala da imaju veoma značajnu ulogu u imunom odgovoru i kod pasa i mačaka. Svaki antioksidant na jedinstven način doprinosi imunitetu vašeg ljubimca, tako da nemojte računati na to da jedan od njih može da nadoknaditi nedostatak drugog!

Pročitajte još: TRAINER: Medicirana hrana za pse sa zdravstvenim problemima!

Odgovarajuća, izbalansirana hrana za kućne ljubimce će pomoći u izgradnji imunog sistema i odbrani od raznih zaraznih bolesti koje vrebaju. Izgrađivanje imunog sistema kroz ishranu je kod štenaca izuzetno bitno, s obzirom na to da se njihov organizam, pa samim tim i imunitet, još uvek izgrađuju, a to zatim utiče i na to kakav će biti njihov imunitet u poznim godinama. Proces starenja, kao i kod ljudi, utiče na imuni odgovor i kod naših kućnih ljubimaca u poznijim godinama. Naime, sa godinama imunitet naših kuca i maca slabi, ali uz antioksidante se može usporiti, pa i zaustaviti smanjenje funkcije imunih ćelija. Potrebno je, takođe, povećati unos vitamina E i A starijim ljubimcima.

Pročitajte još: KNOBLETTEN: Zašto su vlakna značajna kada je u pitanju ishrana pasa?!


Dakle, tvrdnju “nije toliko važno ostati zauvek mlad, koliko što duže biti zdrav”, treba da primenimo i na naše ljubimce, a ne samo na nas.

Trainerova linija Energetic Life sadrži suvi ekstrakt koncentrata borovnice, brusnice, maline, jagode, šljive, višnje, crne ribizle i grožđa. Svi oni zajedno imaju antioksidativno dejstvo, koje štiti organizam od antioksidativnog stresa i štetnog dejstva slobodnih radikala.

dug život petfaceOrganizmu naših ljubimaca potrebna je naša mala pomoć kako bi što duže bili zdravi i kako bi mogli da što duže budu sa nama.

Prethodni tekstVIDEO: Vezao psa za motor, pa ga vukao po asfaltu!
Sledeći tekstTUGA: Pas ne želi da se odvoji od sanduka svog vlasnika koji je nastradao u zemljotresu u Italiji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime