Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

TRAINER: Hrana obogaćena antioksidantima za dug život!

0
dug život petfacfe

Dug život i tajna mladosti, za kojima toliko uporno tragamo, priroda je sakrila u sastojcima dostupnim svima, a koji su nam poznati kao antioksidanti. 🙂 Antioksidanti su sastojci koji se prirodno nalaze u organizmu, kao i u biljkama, poput voća i povrća. Najpoznatiji antioksidanti su vitamini A i C, zatim vitamin E, kao i lutein i beta – karoten.

dug životKako su oni od veoma velike važnosti za smanjenje oštećenja ćelija, novija istraživanja su pokazala da imaju veoma značajnu ulogu u imunom odgovoru i kod pasa i mačaka. Svaki antioksidant na jedinstven način doprinosi imunitetu vašeg ljubimca, tako da nemojte računati na to da jedan od njih može da nadoknaditi nedostatak drugog!

Pročitajte još: TRAINER: Medicirana hrana za pse sa zdravstvenim problemima!

Odgovarajuća, izbalansirana hrana za kućne ljubimce će pomoći u izgradnji imunog sistema i odbrani od raznih zaraznih bolesti koje vrebaju. Izgrađivanje imunog sistema kroz ishranu je kod štenaca izuzetno bitno, s obzirom na to da se njihov organizam, pa samim tim i imunitet, još uvek izgrađuju, a to zatim utiče i na to kakav će biti njihov imunitet u poznim godinama. Proces starenja, kao i kod ljudi, utiče na imuni odgovor i kod naših kućnih ljubimaca u poznijim godinama. Naime, sa godinama imunitet naših kuca i maca slabi, ali uz antioksidante se može usporiti, pa i zaustaviti smanjenje funkcije imunih ćelija. Potrebno je, takođe, povećati unos vitamina E i A starijim ljubimcima.

Pročitajte još: KNOBLETTEN: Zašto su vlakna značajna kada je u pitanju ishrana pasa?!


Dakle, tvrdnju “nije toliko važno ostati zauvek mlad, koliko što duže biti zdrav”, treba da primenimo i na naše ljubimce, a ne samo na nas.

Trainerova linija Energetic Life sadrži suvi ekstrakt koncentrata borovnice, brusnice, maline, jagode, šljive, višnje, crne ribizle i grožđa. Svi oni zajedno imaju antioksidativno dejstvo, koje štiti organizam od antioksidativnog stresa i štetnog dejstva slobodnih radikala.

dug život petfaceOrganizmu naših ljubimaca potrebna je naša mala pomoć kako bi što duže bili zdravi i kako bi mogli da što duže budu sa nama.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.