Naslovna VESTI MAČKE ĐULIANA IZ BEOGRADA: „Očajna sam. Ako niko ne uzme mačiće – umreće....

ĐULIANA IZ BEOGRADA: „Očajna sam. Ako niko ne uzme mačiće – umreće. Pomozite“!

0
nausteni macici petface

„Nikada mi neće biti jasna logika da je nehumano sterilisati i kastrirati, ali je humano baciti ŽIVO BIĆE“, ovako nam priču započinje Đuliana Milić Pavlović iz Beograda koja je zgrožena onim što se već drugi put dešava pred njenim očima. Naime, prošlog četvrtka ona je, krenuvši na posao, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu, naišla na kutiju sa 4 mačeta koja još NISU PROGLEDALA.
„Nekako smo uspeli da ih privremeno sklonimo kod žene iz komšiluka koja ih hrani i kod koje mogu ostati do 06. juna kada žena ide na put“, priča nam Đuliana.
Kako se jedva povratila od ovog šoka, usledio je još jedan nemili događaj.
„Nakon nedelju dana, na istom mestu, bačeno je novih 9 mačića, takođe neprogledalih. Komšije kažu da su ostavljeni te noći, što znači da je do 7:30h kada sam ja prošla prošlo još ljudi i videlo mačiće. I niko nije odreagovao“, priča Đuliana.
Đuliana nije mogla da zatvori oči pred ovim prizorom, uzela je mačiće i privremeno ih smestila kod divnih devojaka, jer kako kaže „njeni kapaciteti su puni“.
„Posle toga ih takođe nemamo gde jer devojka koja ih hrani putuje. Posle toga mogu da uzmem kutiju i da sednem na neki trotoar i da plačem zajedno sa njima“, očajna je ova divna Beograđanka.
nausteni macici petface
Mačići su toliko mali da se moraju hraniti na nekoliko sati, što znači da ih može uzeti samo onaj ko može da im posveti vreme.
„Značilo bi i da se sklone pojedinačno, tako ćemo dati šansu bar nekome, kada im već neodgovorni kotitelji nisu dali baš nikakvu šansu. Ostale, koje ne budemo nigde smestili, jednostavno nećemo moći da spasemo bez obzira na želju i volju. Resursa više nemamo, jer su nam svi prijatelji i poznanici prepuni životinja uključujući i nas same“, kaže Đuliana.
Ovo je poslednji, očajnički pokušaj da spasemo nevine dušice koje je neki bahati komšija iz kraja ostavio da umre.
„Zapitajte se vi koji tako radite koliko je humano da živi stvor umre u agoniji. I da život nekog koji, za razliku od vas, stvarno VOLI životinje postane agonija zvana 13 neprogledalih mačića. Hrana za ove mališane će biti obezbeđena“, za kraj našeg razgovora rekla je Đuliana.
Molimo pomozite mališanima da prežive. Ukolik možete da prihvatite bilo koju macu, javite se Đuliani u INBOX ili nama u redakciju Petface-a!
PODELITE POMOZITE, JER NISU MAČIĆI KRIVI! 🙁

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČAČAK: Grad u kome ljubimci NISU NIGDE DOBRODOŠLI!
Sledeći tekst„Imam nevaljalu macu, kako da je okupam?”

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime