Naslovna VESTI PSI BOSNA: Amri komunalni policajci ušli u dvorište, uzeli dva ljubimca, odveli ih...

BOSNA: Amri komunalni policajci ušli u dvorište, uzeli dva ljubimca, odveli ih i… UBILI!

5
dva ljubimca petface

Njena dva ljubimca od tog 15. februara više ne žive u domu. Njena dva ljubimca su dovedena i ubijena. Ovom prilikom želela je da podeli sa svima svoju tugu i bol i podstakne sve vlasnike koji su prošli ovu strahotu da NE ĆUTE!

Priču o Amri iz Bosne nam je poslala Danijela, jer kako kaže njen primer treba da podseti da se ovakve stvari dešavaju i da im se mora stati na put! Nakon toga kontaktirali smo i gospođu Amru, kja tužna ali i besna zbog svega što se desilo, nije mogla da sakrije svoje razočaranje.

Pročitajte još:
HITNO JE: Mama pas, u suzama, ne želi da se odvoji od uginulih štenaca. Potreban privremeni dom!

– 15. februara Pero i Vilda su ubijeni. Tog dana ste mi ubili sav svet! Ubili ste moju decu, moje srce i dušu, moje sve, ovako je priču započela Amra.

dva ljubimca petface

Kako je istakla. Po prijavi komšija, a po nalogu opštinskog načelnika, u njeno dvorište tog dana je ušetao komunalni inspektor sa svojim kolegama. Ona tada NIJE BILA u kući.

– Bez najave i upozorenja ušli su na MOJ posjed, u MOJE dvorište i silom uhvatili MOJA dva psa i tri mala šteneta. Tom prilikom su načinili i materijalnu štetu, tako što su uništili dvije kućice za pse i jedan plastični box. Vildu su proganjali po dvorištu dok je na kraju nisu uhvatili, rekla je Amra.

Razbacane kućice, drva i materijal u dvorištu Amre, ukazivali su na to da su nadležni bacali sve kako bi – kako nam kaže Amra – završili svoju misiju!

– Nakon hvatanja uputili su se u Veterinarsku stanicu Cazin, gdje ih je dočekao izvjesni veterinar i u suglasnosti s komunalnom inspektoricom USMRTILI SU MOJE PSE u kombiju. Kako, čime, na koji način,… Ne znam,… Bez najave, bez pitanja mene kao vlasnika, ubili su mi pse, rekla nam je Amra.

U želji da nam što bliže objasni sve nelogičnosti i nedozvoljene radnje u ovom slučaju, Amra je dodala da su njeni psi „imali identitet“ – bili su kastrirani, vakcinisani, čipovani i imali su čaki svoje pasoše!

Pročitajte još:
Vlasnici su ga ostavili jer ima ukrštene oči. Denis vam maše iz nove porodice!

– Nikada nisam dobila argumente i objašnjenje. Zapravo znam! Ja sam poznata u kraju kao humanista koji često nahrani napuštene pse. Tako oni često i dođu do mog dvorišta, u želji da dobiju bar jedan obrok. Ovo je smetalo komšijama. Zato su nadležni o prijavi došli, ali nisu zateli lutalice, pa su eto uzeli MOJE pse. MOJA dva ljubimca. Nije ih bilo briga, to je sve, rekla nam je Amra.

dva ljubimca petface

Amra je dodala da joj je samo u mislima koliko su strah njeni ljubimci proživljavali, jer su se inače plašili ljudi. Nikada nisu bili agresivni, baš zbog toga. Ukoliko bi se pojavio neko nepoznat, oni samo pobegnu u jedan deo i pokunje se.

– Na moje upite ZAŠTO, nadležni su samo šutali, slali me od vrata do vrata i još priprijetili da nemam pravo tražiti informacije. Pobili su mi djecu i za to će krivično odgovarati!, dodala je za kraj našeg razgovora Amra.

Čitajući ovu priču primetili smo komentare vlasnika iz Srbije, koji su imali slična iskustva sa nadležnima. Pitamo se samo kojim Zakonom je dozvoljeno ući na tuđi posed, uzeti kućne ljubimce, odvesti ih bez saglasnosti vlasnika i na kraju – UBITI?!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: U maju Bak puni 11 godina, a njegova porodica ga traži punih 7 meseci!
Sledeći tekstLJUBAV U 28 SEKUNDI: Susret izgubljene mačke i porodice migranata rasplakao svet!

5 KOMENTARA

  1. Gospođo draga, do zadnje kapi krvi se borite protiv tih maloumnih spodoba. Takvi nam kradu samo zrak, i da imam priliku prva bi im na isti nacin vratila. Vjerujem da ce im karma vratiti stostruko gore, no za osobnu sadisfakciju, a u ovom slucaju i moju potrudite se da i im i sami vratite. Sastavite peticihu da se svima redom podijele otkazi i da krivicno odgovaraju za ovakve stvari. Ne samo da su neovlasteno usli u vas posjed (koje je ozbiljno krivicno djelo samo po sebi) nego su vam i PSE UBILI bez ijednog razloga. Ja bi im se krvi napila. A sto se tice susjeda….postoji toliko divnih nacina kako im mozete zagorcati zivot i pozvati im inspekcije za punooooo razloga (pa ako treba i izmisliti koji).

  2. Plače mi se od tuge!
    Pocrkali dabogda i oni u mukama umirali.
    Kako samo mogu?
    Ja se nadam da u toj našoj ex će nekad doći zakon za zaštitu životinja

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime