Naslovna VESTI PSI DŽOKEROV ZAKON – Od sada će se napad na službene pse tretirati...

DŽOKEROV ZAKON – Od sada će se napad na službene pse tretirati kao NAPAD NA ČOVEKA!

0
Pas heroj promenio zakon

Pas heroj Džoker i njegovo stradanje na dužnosti inspirisali su javnost da pokrene promenu zakona i drastično pooštri kaznenu politiku prema onima koji izvrše napad na službene životinje. Sve je pokrenuto krajem 2021. godine posle incidenta u kome je teško povređen policijski pas Džoker.

Džokerov zakon

Naime, jednog septembarskog dana stigla je prijava o krađi vozila a policajac Eduardo Čoat i Džoker su se priključili poteri. Kada su sustigli vozilo i krenuli u akciju privođenja kradljivaca jedan od razbojnika je izvadio pištolj i ispalio više hitaca u Džokera.

Džokerov zakon

Pročitajte i ovo: UKRAJINSKI vojnici USVOJILI NAPUŠTENOG RUSKOG vojnog psa

Džoker je bzo odvezen u veterinarsku kliniku gde je započeta borba za njegov život. Prognoze su ile veoma loše i celokupna policijska stanica se okupila kako bi dala podršku hrabrom Džokeru. Srećom posle intezivne nege, lečenja i oporavka, nekoliko meseci kasnije Džoker se vratio svojim redovnim dužnostima.

Džokerov zakon

Javnost je bila zgrožena postupkom kradljivaca ali je nezadovoljstvo kulminiralo kada se saznalo da je bio veoma blago kažnjen. Razlog je bio što nije zločinac nije ugrozio život čoveka – policijskog službenika već životinju. Tada je pokrenuta peticija sa inicijativom da se promeni postojeći zakon. Organizovani su brojni protesti u Klivlendu u potrazi za pravdom za hrabrog Džokera.

Pročitajte i ovo: LUSI JE ČUDOM ŽIVA – Ulovljena najlonom za pecanje kako bi bila prodana klanici psećeg mesa!

Džokerov zakon

Ogorčenje stotina hiljada ljudi i zahtevi za veću zaštitu službenih životinja je bilo toliko da je uskoro zakon promenjen. Sada u državi Tenesi svi koji namerno naude policijskom ili nekom drugom službenom psu odgovaraju pod mnogo strožim uslovima. Ovaj zakon se primenjuje na policijske, vatrogasne, tragačke i spasilačke pse kao i na službene konje.

Džokerov zakon

Zakon se u narodu naziva „Džokerov zakon“ u čast hrabrog psa koji je doprineo ovako pozitivnoj promeni.

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUKRAJINSKI vojnici USVOJILI NAPUŠTENOG RUSKOG vojnog psa
Sledeći tekstPAS TELOM ZAŠTITIO BEBU OD POŽARA! 8-godišnja devojčica preživela ali Polo nije.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime