Naslovna VESTI MAČKE Legendarni Džon Lenon ni sam nije znao KOLIKO je mačaka spasio!

Legendarni Džon Lenon ni sam nije znao KOLIKO je mačaka spasio!

0
Džon Lenon petface

Legendarni rok muzičar Džon Lenon, nekadašnji član Bitlsa, muzička legenda dvadesetog veka, žestoki protivnik rata i harizmatični aktivista koji je organizovao mnogobrojne marševe u slavu mira, u istoriji je ostao upamćen i kao veliki ljubitelj mačaka. Mnogi bi čak rekli – bio je lud za njima 😉

Iako je bio vlasnik dva psa – Seli i Bernarda – mnogi kažu da su ipak mace ukrale njegovo srce. Poznata je priča da je kao dečak rastao uz mačka po imenu Elvis, kojeg je udomila njegova majka Džulija. Oboje su ga obožavali, a kad se jednog dana njihov Elvis omacio, shvatili su da zapravo sve vreme imaju ženku. Ipak, ime joj nikad nisu promenili.

BRAVO: Poznati holivudski par DONIRAO hranu za ljubimce spašene u poplavama!

Džon Lenon petface

Nakon Elvisa u njegov dom su ušetali mačori Tič i Sem, a mačka Tima spasao je jedne zime sa ulice, iz dubokog snega. I on mu je bio najdraži mezimac. Svakog dana Tim bi uskočio u Džonovu korpu na biciklu i zajedno bi išli u lokalnu liverpulsku ribarnicu u nabavku za sve mace u domu Lenonovih.

Često je, i kad je stekao svetsku slavu u Bitlsima, pominjao Tima u intervjuima i redovno odlazio da ga poseti kod majke. Tim je živeo neverovatnih 20 godina!

BRAVO: Poznati hrvatski voditelj platio lečenje psa sa odsečenom šapom!

U dom sa svojom prvom suprugom Sintijom, Džon Lenon je najpre doveo mace Mimi i Babađi, a onda su vremenom broj svojih mačjih mezimaca povećali na čak deset. Sredinom šezdesetih godina imao je i macu po imenu Isus, baš kao i njegov prijatelj iz benda Pol Makartni.

Potom su na red došli mačići koje je neko sa ulice doneo u kutiji u studio u kome je radio Lenon. Iako je isprva bio izričit da zbog stalnih putovanja ne može da uzme nijedno, kući je poveo dva i dao im imena Major (Glavni) i Minor (Niži, Drugi).

Džon Lenon petface

Sa svojom životnom ljubavi Joko Ono gajio je crnu i belu mačku koje su se zvale So i Biber, kao i dve ruske plave mačke po imenu Gertruda i Alis. Poslednjih godina života, u njegovom domu živele su još tri mace – Miša, Saša i Čaro.

Veliki umetnik nije ih samo voleo i brinuo o njima kao o deci, već ih je rado i crtao, a najbolje ilustracije ukrasile su njegove knjige.

Izvor: magazin Mačka

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVO DRUŠTVO! Haski i patak NAJBOLJI PRIJATELJI!
Sledeći tekstOPROSTILI SE PORUKOM: Uginuo Feliks, kog je vlasnik pretukao metalnom šipkom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime