Naslovna VESTI OTKRIVENO STRAŠNO EKSPLOATISANJE ŽIVOTINJA! Sve zarad najskuplje kafe na svetu! (FOTO/VIDEO)

OTKRIVENO STRAŠNO EKSPLOATISANJE ŽIVOTINJA! Sve zarad najskuplje kafe na svetu! (FOTO/VIDEO)

0

Na indonezijskom Baliju, ali i drugde, možete pronaći kafu poznatu pod nazivom „kopi luwak,“ koja se pravi od bobica kafe, koje prethodno jedu i izlučuju azijske cibetke. Kafa se prodaje u gotovo svim kafićima na Baliju. Turisti iz celog sveta, koji ne znaju ništa o tome, posećuju ove kafiće, te bivaju nasamareni da kupe kafu i posete cibetke u okruženju koje kamuflira okrutni tretman ovih mačaka.

Sada turisti mogu videti šta se zapravo dešava cibetkama koje se eskplišu zbog kafe. PETA-ini istraživači posetili su farme cibetki na Baliju i pronašli ih u vrlo lošem stanju. Posetili su i trgovine na kojima se prodaju žive životinje, gde se cibetke nalaze u užasnim uslovima!

BICIKLOM OKO SVETA: Škot je udomio macu iz Bosne, nabavio joj pasoš i avantura je počela! (FOTO)

UŽAS ZA LAJK I ŠER? Tinejdžeri su ubili mače, NASMEJANI a onda nastavili kao da se ništa nije desilo!

Kopi luwak pravi se tako što se cibetke zarobe najpre u svom prirodnom staništu u Indoneziji dok im je još 6 meseci. Potom se stavljaju u mizerno male kaveze, hrane nezdravo, za njih neprirodnom ishranom, a primarno bobicama kafe. Zrna kafe se kupe iz izmeta cibetki.

Uz infektivni rizik koje farme cibetki i prodavači predstavljaju, istraživači su uočili i velike znakove okrutnosti na svakoj farmi koju su posetili. Cibetke su obično zatvorene u prljave kaveze, pune skorenog izmeta, prljavštine, raspadnutih bobica, te često prekrivene paukovim mrežama. Ove noćne životinje uglavnom se u kavezima nalaze na otvorenom, na suncu, bez mraka, hlada ili tišine u kojoj bi mogle spavati tokom dana, što je dodatni faktor koji pogoršava njihovo već narušeno zdravlje. Mnoge su imale bolne, otvorene rane koje nisu medicinski tretirane, te su se abnormalno ponašale, što se ogledalo u griženju sopstvenih repova, ljuljanju napred – nazad i teškom psihološkom stanju. Istraživači su videli i jednu cibetku koja je bila slepa, ali i dalje korišćena za proizvodnju kopi luwak kafe.

OTKRIVENO STRAŠNO EKSPLOATISANJE ŽIVOTINJA! Sve zarad najskuplje kafe na svetu! (FOTO/VIDEO)

Kafa koja se pravi od zrna koje izlučuju zatvorene, stresirane i nezdrave životinje kojima je oduzeto sve što bi njihov život učinilo vrednim življenja, nije delikates – to je ponižavanje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.