Naslovna VESTI PSI ELZA NIJE IZDRŽALA – Mesecima držana na lancu umrla od gladi i...

ELZA NIJE IZDRŽALA – Mesecima držana na lancu umrla od gladi i smrzavanja.

0
Elza nije izdržala

Elza, crna mešanka nije bila povređena niti ranjena. Ova jadnica je izgladnjivana do kraja. Telesna temperatura joj je bila toliko niska da termometar nije mogao da očita vrednost. Dobila je potrebne lekove, vitamine, infuziju, utopljena je… ali. Elza nije izdržala.

elza uginula od gladi

Elzu je pronašla gospođa iz mesta Sukošane kraj Zadra. Tačnije rečeno, Elzu je pronašao gospođin pas u grmlju. Odmah je pozvala pomoć i volonteri iz zadarskog azila su ubrzo došli da preuzmu Elzu.

Pročitajte i ovu potresnu priču: 10 GODINA NIJE VIDEO SUNCE – Čudesna transformacija, VIDEO koji će vas dirnuti u srce.

Nesrećni pas je bio u užasnom stanju. Prema rečima volonterke koja je prva uzela Elzu mislila je da uzima beživotno telo. Toliko je bila slaba da joj se nisu mogli očitati otkucaji srca. Nedugo pošto je pas odveden u veterinarsku stanicu saznalo se da je vlasnik već od ranije poznat po zanemarivanju pasa. Kada su ga volonterke suočile sa Elzinim stanjem on je rekao da je Elzu dobio u takvom stanju od prethodnog vlasnika! Nije pokazao ni mrvicu sažaljenja niti interesovanja!

elza nije izdržala U zadarskom azilu veterinari su bili šokirani. Nikada nisu imali slučaj da pas umire od gladi. Slučaj su preuzeli članovi Udruženja za pravnu zaštitu ANIMALEX koja je protiv vlasnika podnela krivičnu prijavu. Volonterke iz azila su prijavile slučaj zadarskoj policiji, ali su tamo dočekane sa krajnjom ravnodušnošću. Volonterke su morale da insistiraju na sačinjavanju ispravnog i verodostojnog zapisnika i prijave.

Ne propustite ovu predivnu priču: PAS JE LAJAO, a ovaj čovek ga je PRATIO i naišao na POTRESAN PRIZOR

Zbog ovakvog ponašanja policije i državnih organa koji su tu da spreče i kažnjavaju ovakva monstruozna dela, Elza je samo poslednji slučaj u nizu. Pre nekoliko meseci jedan lovački pas je ostavljen na Velebitu, a još jedan u sličnom stanju u kamenolomu kraj Benkovca. Niko nije odgovarao za ova nedela. Volonteri i zaštitnici čivotinja u Zadru i okolini su ogorčeni i potpuno su izgubili poverenje u državne organe.

pas Elza

U poslednjoj objavi na Fejsbuku posvećenoj Elzi, volonterke su napisale: “Otišla si tiho i nečujno. Tamo gdje više ne boli. U redu je mila, znamo da si dala sve od sebe.. A sada idi, trči preko duge, preko polja nebeskih. Do jednog dana, kada ćemo se opet sresti. A do tada, nikad nećeš biti zaboravljena. Nekada davno, netko nebitan ti je dao ime Elza. Imala si samo dvije godine svog života. Taj netko će odgovarati za ovo što ti je učinio, obećajemo ti!”

U trenutku kada je izdahnula, Elza je samo kratko zamahnula repom.

Izvor: zadarski.slobodnadalmacija.hr  Foto: Azil Zadar

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDRAMA NA VRHU DRVETA – Posle 12 sati Rio je ponovo na sigurnom
Sledeći tekstHACHIJA još uvek NEMA! – Očajni vlasnici poručuju: Doći ćemo na kraj sveta po njega!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime