Naslovna VESTI PSI KAKVA REAKCIJA: Od zbunjenosti do sreće, to su emocije udomljenog psa! (VIDEO)

KAKVA REAKCIJA: Od zbunjenosti do sreće, to su emocije udomljenog psa! (VIDEO)

1
emocije udomljenog psa petface

emocije udomljenog psa: Nema veće sreće nego kada nekome omogućite pravo na novi početak, toplinu, ljubav, jednom rečju – pravo na život. Da je to zaista tako, potvrđuje nam i Beni, pas koji je udomljen iz azila i njegova reakcija dok su ga vodili u susret novoj porodici.

Pročitajte još:  Udomljen pas koji je bio živ zakopan!

Beni je osmomesečni pit bul, koji se nekoliko meseci nalazio u Carson Animal Care Center. Ovo kalifornijsko prihvatilište je poznato po visokoj stopi ubijanja svojih pasa. Benija već neko vreme niko nije hteo, prvenstveno zbog toga što je miran i stidljiv. Srećom, pre nekoliko dana, naišla je porodica koja je prepoznala sve kvalitete ovog lepotana i poželela da baš on bude deo njihovog doma.

emocije udomljenog psa petface

Na taj način Beniju je život bukvalno pošteđen, a trenutak kada dolaze po njega da ga izvedu iz njegovog kaveza, nabijen je najrazličitjim emocijama. Na početku videa, očigledno je da ni on sam ne zna o čemu se radi. Pomerio se u kraj kaveza i obazrivo osmatra situaciju. Trenutak kada izlazi iz kaveza je zaista neprocenjiv i nećemo preterati ako kažemo da nema veće sreće u tom trenutku na celom svetu. Kada je izašao iz kaveza, on skače, treperi i vrti svojim repom, jer zna da je svim mukama došao kraj i da ga čeka toplina porodičnog doma.

Pročitajte još: DIRLJIVA ISPOVEST: Kako mi je moj udomljeni pas promenio život!!!

Podaci koji se bave brojem životinja koje žive na ulicama širom sveta, više su nego sumorni. Procene kažu da se broj napuštenih pasa i mačaka kreće u intervalu od 20 do čak 600 miliona. Kada je Beograd u pitanju, smatra se da se po ulicama prestonice luta i do 20.000 nesrećnih pasa. Činjenica koja nas tera da se zapitamo odnosi se na procenu da je čak 80 % tih pasa ostavljeno od strane neodgovornih vlasnika. Kada znamo sve ove porazne statistike, ne možemo, a da još jednom ne kažemo da nema veće sreće za te mališane, kada ih neka dobra duša udomi sa ulice ili iz nekog prihvatilišta.

Pročitajte još: Volonteri putuju svetom i spasavaju pse eutanazije!

Sa jedne strane smo dirnuti emocijama koje su ophrvale ovog mališana, a sa druge strane, smo tužni jer znamo koliko će pasa ostati sa druge strane kaveza i nikada neće dočekati srećan završetak. Stoga, kao i uvek, poruka je jasna: UDOMI-SPASI ŽIVOT!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ: Lusi, ženka pit bula, dala je svoj život da bi obranila vlasnicu od nasilnika!
Sledeći tekstIRIG: „Ovi psi umiru, molimo sve za pomoć“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime