Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO – Farme psećeg mesa još uvek postoje

STRAVIČNO – Farme psećeg mesa još uvek postoje

0

Pre nekoliko dana sa jedne farme psećeg mesa u Južnoj Koreji je spašeno gotovo 200 pasa od sigurne smrti. Pripadnici organizacije Humane Society International su u akciji spasavanja života ovih nevinih pasa uspeli da iz zloglasne fabrike, u SAD prebace 196 pasa!

Većina pasa, među kojima se nalaze zlatni retriveri, pudlice, korejski mastifi, pomeranci, terijeri i mešanci spaseni su sa farme u gradu Haemi. Gotovo svi su trenutno smešteni u prihvatilištima HSI a odmah je započeto i lečenje onih kojima je neophodna veterinarska pomoć.

DOSADILO MU JE DISTANCIRANJE: Korgi grli sve na koje naiđe

pas sa farme psećeg mesa

Zbog surovih i brutalnih uslova u kojima su preživljavali na farmi mnogi psi pokazuju znakove depresije, anksioznosti i agresije. Za mnoge velike pse je moralo da bude angažovano i po tri volontera samo da bi ih odveli na veterinarske preglede. Strah i očaj su bili toliki da ovi nesrećni psi više nikome ne veruju. Nažalost, njihova dalja sudbina je pod znakom pitanja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Srećom, većina pasa se brzo oporavlja pod budnom pažnjom i negom pripadnika HSI. Nepoverenje polako bledi i mnogi od njih rado trčkaraju mašući repićima prema svojim spasiocima. Traže pažnju, umiljavaju se i ponovo vraćaju veru u ljude.

Psi sa farme psećeg mesa postepeno se oporavljaju uz negu volontera HSI

pas sa farme psećeg mesa

Akcija spašavanja je bila dramatična zbog epidemioloških mera vezanih za pandemiju COVID-19. Članovi spasilačkog tima iz SAD su dve nedelje boravili u karantinu u jednom Seulskom hotelu. Obavezne maske, održavanje distance i punktovi za dezinfekciju ruku je bilo deo dnevne rutine. U saradnji sa vlasnikom farme najzad je došao trenutak da se uđe u zloglasno mesto i preuzmu nesrećni psi.

STRAVIČNO – 5000 mrtvih pasa i mačaka pronađeno u poštanskim paketima

I pored toga što najnoviji podaci istraživanja govore da 84% Južnokoreanaca kaže da ne jede i da neće jesti pseće meso, a da gotovo 60% podržava zabranu psećeg mesa, u ovoj zemlji i dalje postoje hiljade fabrika psećeg mesa. „Sve više ljudi u južnoj Koreji ne jede pseće meso. Farmeri koji se bave ovim užasnim poslom to vide pa nam se obraćaju kako bi im pomogli da preostalim psima na farmama daju priliku za novi život“ – kaže Kelly O’Meara, Potpredsednica HSI.

Za “farmere” koji drže farme psećeg mesa veličina i rasa nisu važni.

pas sa farme psećeg mesa

Nadamo se da će Južnokorejska vlada zahvaljujući ovakvom stavu stanovništva, sve većem broju osvešćenih „farmera“ i pritisku HSI što pre doneti i zakonska rešenja koja će zauvek da ukine ovu užasnu industriju koja je do sada na najsuroviji način ubila stotine miliona pasa.

Izvor: treehugger.com       Foto: HSUS

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAŠTO ČIVAVE TOLIKO DRHTE
Sledeći tekstBRAVO – Izrael će biti prva država koja potpuno zabranjuje trgovinu krznom

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime