Naslovna VESTI PSI BRAVO – Formirana specijalna jedinica za borbu protiv neodgovornih odgajivača

BRAVO – Formirana specijalna jedinica za borbu protiv neodgovornih odgajivača

0

Specijalnu jedinicu koja će istraživati i boriti se protiv neodgovornih odgajivača pasa i ostalih kućnih ljubimaca formiralo je Ministarstvo poljoprivrede Australije. Cilj ove jedinice je kontrola i zatvaranje sve većeg broja odgajivačnica u Novom Južnom Velsu od kojih su mnoge i nelegalne, u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti pasa i mačaka.

Prema rečima Ministra poljoprivrede, zbog pandemije koronavirusa drastično je porastao broj ljudi koji žele da nabave ljubimca. To iskorišćavaju neodgovorni odgajivači koji su povećali uzgoj i cene ljubimaca. Pri tome, mnogi od njih ni najmanje ne vode brigu o dobrobiti životinja već se isključivo orijentišu na finansijsku dobit.

„Moja poruka je jasna – uzgajivači „kauboji“ ovo vam je poslednje upozorenje!“ – rekao je ministar Adam Maršal. Ova specijalna jedinica će se baviti isključivo inspekcijom, zatvaranjem i kažnjavanjem svih onih koji uzgajaju kućne ljubimce u neodgovarajućim uslovima.

Prestrašno: Vlasnici sahranili živog psa!

Šest inspektora će svakodnevno obilaziti registrovane ali i neregistrovane odgajivačnice i kontrolisati uslove. Pored njih, više inspektora će se baviti prometom informacija na internetu kako bi identifikovali prodavce koji se prometom ljubimaca bave na nelegalan način. „Oni će biti otkriveni, uhapšeni i na njima će se zakon primenjivati u punoj meri!“ – dodaje Maršal.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Trenutno, uzgajivačima koji krše zakon preti oduzimanje životinja, novčana kazna do 22.000 australijskih dolara i kazna zatvorom do 2 godine. Pripadnici jedinice u saranji sa organizacijom RSPCA već su izveli 22 racije. Izvršni direktor RSPCA Stiv Kolman kaže: „Ovo je pobeda za dobrobit životinja!“

POSLEDNJI SUSRET ratnog veterana i njegovog voljenog psa!

Formiranje specijalne jedinice za borbu protiv neodgovornih odgajivača pasa je pobeda i za sve odgovorne odgajivače koji se godinama bore protiv divljih i neodgovornih pojedinaca kojima je važniji profit od dobrobiti pasa i mačaka.

Izvor: LAD Bible       Foto: RSPCA Queensland

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPoznati ronilac pomogao delfinu, a onda je usledilo čudo!
Sledeći tekstZAŠTO NE TREBA IMATI BULDOGA? Ili ga treba odmah nabaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime